Experții în sănătate spun că vaccinurile nu ne protejează de valul trei. Când va renunţa România la mască

Experții în sănătate spun că vaccinurile nu ne protejează de valul trei. Când va renunţa România la mască
| Foto: digi24.ro

Răzvan Cherecheş, expert în sănătate publică, spune că eficienţa vaccinurilor se va vedea abia în al patrulea val al pandemiei.

„Vom avea un val patru, dar nu vom ajunge să fie inundate secţiile de Terapie Intensivă”, a declarat Răzvan Cherecheş, care a fost consilier onorific în Ministerul Sănătății.

Profesorul a explicat că al patrulea val al pandemiei îşi va face simţită prezenţa spre finalul anului, însă atunci se vor vedea şi efectele campaniei de vaccinare.

„Vaccinurile nu ne vor proteja pentru valul trei. Abia la finalul verii, începutul toamnei, se va face diferenţa, atunci când va începe valul patru. Bineînţeles (că se va vorbi despre un val patru – n.r.), este sezonalitatea virusului respirator, în momentul în care vremea se va răci din nou şi vom reintra în case vom începe din nou să ne infectăm, să transmitem infecţia, sigur, vor fi numere semnificativ mai mici, dar vom vedea o creştere faţă de perioada verii, pentru că deja de peste două luni, din momentul în care se va încălzi vremea şi vom ieşi din case vom începe să stăm cu geamul deschis va începe să scadă rata de transmitere a virusului şi probabil cam la o lună, o lună jumătate din momentul în care se va încălzi vremea va începe să se vadă efectul şi în secţiile de Terapie Intensivă, unde va scădea numărul de persoane internate”, a spus expertul potrivit alephnews.ro.

Totodată, el susţine că România va renunţa la masca de protecţie la finalul anului actual sau la începutul anului viitor.

„(…), în România eu spun că vom ajunge la 70% (rata de vaccinare – n.r.) moment în care vom putea să revenim la starea de normalitate anterioară, fără măşti, fără distanţă, fără restricţii”, a conchis Cherecheş.

Comenteaza