Clujeanca Vlăudța Lupău riscă 7 ani de închisoare. Celebra artistă a luat bani de la stat în timp ce își construia casă de 3 milioane de euro

Clujeanca Vlăudța Lupău riscă 7 ani de închisoare. Celebra artistă a luat bani de la stat în timp ce își construia casă de 3 milioane de euro

Artista, Vlăduța Lupău, ar încercat să ia bani „pe nașpa” de la stat în timp ce își construia casă de 3 milioane de dolari, declară procurorii.

Vlăduța Lupău a luat ilegal bani de la stat, în timpul stării de urgență din 2020. Artista a justificat că nu are venituri pentru că nu își poate desfășura activitatea, în pandemiei. Astfel că a primit „ajutor” suma de 8144 de lei. Dar surpriză! Procurorii din Sălaj au dat-o în vileag, după ce au descoperit că este vinovată de falsuri repetate. Mai mult, cântăreața risca să intre în spatele gratiilor pentru o perioadă de 7 ani.

Celebra artistă a cerut, în timpul pandemiei, bani de la stat pe motiv că nu poate să își desfășoare activitatea și nu are venituri, primind astfel 8144 de lei. Însă, procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj au descoperit că Vlăduța Lupău vinovată de falsuri repetate și astfel risca 7 ani de închisoare.

”În subsidiar, suspecta a solicitat dispunerea unei soluţii de renunţare la urmărirea penală, întrucât nu există un interes public în urmărirea faptei, există o disproporţie vădită între cheltuielile pe care le-ar implica desfăşurarea procesului penal şi gravitatea urmărilor produse prin săvârşirea infracțiunii, raportat la valoarea prejudiciului, care de altfel a fost acoperit integral, iar în ceea ce priveşte criteriile de ordin personal.

Analizând materialul de urmărire penală, se constată că în cauză sunt aplicabile prevederile art. 318 alin. 1, 2, 3 din Codul de Procedură Penală, deoarece pentru infracţiunea săvârşită, legea penală prevede pedeapsa închisorii de cel mult 7 ani şi se constată că nu există un interes public în urmărirea acesteia.” , precizează procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj.

Din fericire pentru ea, autoritățile au acceptat să renunțe la urmărirea penală, după ce Vlăduța Lupău a restituit cei 8.144 de lei încasați în fals. De asemenea, procurorii au luat în considerare faptul că artista nu avea antecedente, potrivit cancan.ro.

Comenteaza