Bill Gates cutremură omenirea! O nouă pandemie ne va lovi și va fi foarte GRAVĂ

Bill Gates cutremură omenirea! O nouă pandemie ne va lovi și va fi foarte GRAVĂ

Bill Gates spune că pandemia de Covid-19 este pe final, însă o altă pandemie este pe cale să apară.

 Vorbind la Conferința anuală de securitate din München, Germania, miliardarul a spus că o potențială nouă pandemie ar proveni probabil de la un agent patogen total diferit.

Vorbind cu Hadley Gamble de la CNBC la Conferința anuală de securitate din München, Germania, Bill Gates, copreședinte al Fundației Bill & Melinda Gates, a spus că o potențială nouă pandemie ar proveni probabil dintr-un agent patogen diferit de cel al familiei de coronavirus. Dar el a adăugat că progresele în tehnologia medicală ar trebui să ajute lumea să facă o treabă mai bună în combaterea acesteia – dacă se fac investiții acum.

La doi ani de la pandemia de coronavirus, Gates a spus că cele mai grave efecte s-au estompat, pe măsură ce părți uriașe ale populației globale au câștigat un anumit nivel de imunitate. Severitatea sa a scăzut și cu cea mai recentă variantă de Omicron.

În timpul conferinței de presă, fondatorul Microsoft, a spus că este deja „prea târziu” pentru a atinge obiectivul Organizației Mondiale a Sănătății de a vaccina 70% din populația globală până la jumătatea anului 2022. În prezent, 61,9% din populația lumii a primit cel puțin o doză de vaccin Covid-19.

Cu privire la Covid-19, după cum explică miliardarul, riscul apariției cazurilor grave este mult mai redus. Ce este şi mai interesant, Gates părea convins că o viitoare altă pandemie ar putea fi cauzată de un patogen diferit de SARS-CoV-2. Cel mai probabil, acest nou agent infecțios nu va fi din familia coronavirusurilor. Dar nu a dezvoltat mai mult, deși jurnalista de la CNBC a insistat să detalieze.

Cu privire la vaccinare Bill Gates este de părere că dezvoltarea unui vaccin pentru viitoare pandemia ar trebui să ducă la reducerea timpului pentru a scoate un vaccin nou pe piaţă. Subliniind că celelalte vaccinuri au fost dezvoltate cu doi ani în urmă, ceea ce oficial nu se confirmă deoarece pe piață au apărut mult mai târziu de la declanșarea pandemiei.

„Data viitoare ar trebui să putem face acest lucru, nu în doi ani, ci mai degrabă în șase luni “, a explicat Gates făcând referire la tehnologia ARN mesager folosită pentru unele seruri folosite împotriva Covid-19 care ar face acest lucru posibil.

 
„Costul de a fi pregătiți pentru următoarea pandemie nu este atât de mare. Nu este ca la schimbările climatice. Dacă suntem raționali, da, data viitoare îl vom prinde mai devreme”, a mai declarat Gates.

Gates, prin Fundația Bill & Melinda Gates, a încheiat un parteneriat cu Wellcome Trust din Marea Britanie pentru a dona 300 de milioane de dolari Coaliției pentru Inovații în Pregătirea Epidemiilor, care a contribuit la formarea programului Covax de furnizare de vaccinuri în țările cu venituri mici și medii. CEPI își propune să strângă 3,5 miliarde de dolari într-un efort de a reduce timpul necesar dezvoltării unui nou vaccin la doar 100 de zile, mai susţine cnbc.com, citat de evz.ro.

Comenteaza