Avertisment despre pandemia de COVID-19. Ce recomandă medicii începând cu luna octombrie: ”Lucrurile se vor schimba”  

Avertisment despre pandemia de COVID-19. Ce recomandă medicii începând cu luna octombrie: ”Lucrurile se vor schimba”  
| Foto: hotnews.ro

 Anul acesta vor reveni cazurile de gripă, transmite Adrian Marinescu, medic infecționist.

Potrivit declarațiilor făcute de medicul Adrian Marinescu, după ce trei ani de zile ne-am luptat cu pandemia de Covid-19, anul acesta vom reveni, cel mai probabil, la situațiile complicate pe care le aveam și înainte de coronavirus, respectiv la cazurile de gripă.

„După trei ani de pandemie, ne întoarcem la situația destul de complicată legată de gripă pe care o aveam și înainte. Ne așteptăm la cazuri multe de gripă, sigur că nu putem ști dinaintea sezonului cum se vor întâmpla lucrurile, cât va dura sezonul.”, a declarat cadrul medical, potrivit b1.ro.
Ce recomandă românilor, începând cu luna octombrie
De asemenea, pentru că, spune el, după trei ani de pandemie sistemul imunitar nu a mai avut aproape deloc contact cu virusurile gripale, iar oamenii au fost infectați, în general, cu SARS-CoV-2, virusul gripal îi va cam lua acum pe nepregătite.

”Pacienții au avut diverse afecțiuni, mă refer în primul rând la infecția cu SARS-CoV-2, ne așteptăm să fie mai puțin pregătiți în contactul cu virusul gripal din acest an. Adică practic ne putem gândi la o probabilitate ceva mai mare de a face și forme care să presupună complicații. Sigur, vorbim de persoanele care nu vor fi vaccinate antigripal – și aici este un mesaj care cred eu că e destul de clar, cât de curând, din luna octombrie, va fi bine să facem această vaccinare tocmai pentru că vrem să prevenim”, a mai spus cadrul medical potrivit aceleiași surse menționate anterior.

Așadar, recomandările medicului Adrian Marinescu sunt acelea ca oamenii să se vaccineze chiar din luna octombrie, pentru că, așa cum se spune, este mai bine să prevenim, decât să tratăm, potrivit spynews.ro.


 
 
 
 

Comenteaza