Raed Arafat, avertisment despre al treilea val al pandemiei. Ce măsuri de restricție trebuie să respecte cetățenii

Raed Arafat, avertisment despre al treilea val al pandemiei. Ce măsuri de restricție trebuie să respecte cetățenii
| Foto: Edupedu

Vești proaste pentru milioane de români. Șeful DSU, Raed Arafat, a anunțat în urmă cu puțin timp pericolul la care putem fi expuși în perioada următoare

În ciuda unei situații aparent stabile, un posibil val trei al pandemiei este pe cale să lovească România, asemeni altor țări.

Pentru a preveni din timp un haos din spitale, medicul a anunțat măsurile de restricție pe care cetățenii sunt obligați să le respecte în continuare.

Raed Arafat a confirmat faptul că România se află într-o perioadă dificilă, în care cetățenii s-au săturat de toate măsurile de restricție necesare pentru ținerea în frâu a pandemiei.

Din păcate, anunțul făcut de șeful DSU nu este unul îmbucurător, în care suntem informați că pandemia s-a terminat și oamenii pot umbla din nou liberi pe străzi, așa cum o făceau până în urmă cu un an.

Raed Arafat le-a transmis cetățenilor că respectarea măsurilor de restricție va fi obligatorie ca și până acum, până în momentul în care o mare parte din populație va fi vaccinată.

Medicul transmite un avertisment cu privire la valul trei al pandemiei, ce ar putea lovi dur sistemul medical românesc, dacă autoritățile nu iau măsuri preventive în timp util.

”Pregătirea noastră este prin prevenirea de a apăra acest val. Adică respectarea regulilor, respectarea măștii, respectarea măsurilor care sunt recomandate la acest moment. Și vedem că e greu, că lumea este clar că s-a săturat.

În același timp, văzând că suntem într-o situație relativ bună, măcar cu stabilitate la acest moment, mulți cred că s-a terminat. Noi încercăm să atragem atenția că situația nu s-a terminat, poate să se înrăutățească din nou, și din cauza asta trebuie să respectăm regulile în continuare, până avem un număr adecvat, suficient de oameni vaccinați, așa cum a făcut Israelul”, a declarat acesta potrivit playtech.ro.

Raed Arafat a declarat că în acest moment, în secțiile de Terapie Intensivă, există un număr destul de mare de pacienți, 900, similar cu perioada din noiembrie, atunci când România atingea numărul maxim de pacienți internați.

Șeful DSU subliniază faptul că este nevoie imperativă ca secțiile de Terapie Intensivă să aibă suficiente locuri disponibile pentru a primi bolnavi în stare gravă, dacă valul trei va impune această situație. Pentru ca acest lucru să se întâmple, este nevoie în continuare de o menținere a presiunii pe sistemul medical actual.

“Deci, la acest moment, ne pregătim în sensul în care secțiile de Terapie Intensivă să continue să existe pentru a prelua pacienții respectivi. Suntem acum sub vârful de prin noiembrie când aveam peste 1,300 de pacienți în Terapie Intensivă, acum suntem la peste 900. Și aici, totuși, nu este puțin.

Este destul de important numărul. Este important să păstrăm presiunea pe sectorul sanitar sub control”, a declarat Raed Arafat.

Comenteaza