Bill Gates anunță când va lua sfârșit pandemia. Momentul când „lucrurile vor reveni la normal”

Bill Gates anunță când va lua sfârșit pandemia. Momentul când „lucrurile vor reveni la normal”

 Bill Gates a oferit noi declarații despre când se va încheia pandemia de Coronavirus.

Fondatorul Microsoft este optimist că, în perioada următoare, coronavirusul va fi tratat mai mult ca o gripă sezonieră. Declarația cofondatorului Microfost vine în contextul în care multe țări de pe glob se confruntă deja cu valul cinci al bolii.

Omicron, tulpina din Africa de Sud a virusului SARS – CoV – 2, face ravagii în SUA și în mai multe țări de pe glob. Bill Gates anticipează că, pe viitor, odată ce actualul val se va diminua, lucrurile ar putea reveni la normal.

“COVID-19 va fi tratat mai mult ca gripa sezonieră”, a declarat Bill Gates, pe durata unei sesiuni de întrebări și răspunsuri pe Twitter cu Devi Sridhar, președinte al catedrei de sănătate publică globală de la Universitatea din Edinburgh.

“O variantă mai transmisibilă nu este probabilă”, a mai punctat omul de afaceri.

De precizat că nu este pentru prima oară când Bill Gates face previziuni de acest gen. În urmă cu șase ani, fondatorul Microsoft a făcut o predicție, care s-a confirmat ulterior. Practic, miliardarul a anticipat pandemia de coronavirus.

“Dacă ceva va ucide peste zece milioane de oameni în următoarele câteva decenii, probabil că va fi un virus extrem de infecțios, mai degrabă decât un război. Nu rachete, ci microbi” a spus Bill Gates în cadrul unei conferințe din 2015, potrivit cancan.ro.

Comenteaza