Va fi obligatoriu în România! S-a dat legea pentru cei născuți după 2010

Va fi obligatoriu în România! S-a dat legea pentru cei născuți după 2010

Comisia Europeană cere interzicerea vânzării țigărilor minorilor născuți după 2010.

Comisia Europeană a înregistrat miercuri o Inițiativă Cetățenească Europeană (ICE) intitulată „Apel pentru a realiza un mediu fără tutun și prima generație europeană fără tutun până în 2030”. Una dintre solicitările oficialilor europeni este interzicerea vânzării țigărilor minorilor născuți după 2010.

Potrivit informațiilor de pe site-ul oficial al Comisiei Europene, organizatorii inițiativei solicită o legislație care să salveze noile generații de la dependența de tutun, să acționeze împotriva pericolelor de mediu aferente și împotriva fumatului. Pe scurt, organizatorii inițiativei solicită Comisiei Europene să propună acte juridice pentru a pune capăt vânzării de produse din tutun și nicotină cetățenilor născuți după anul 2010.

 
De asemenea, organizatorii inițiativei solicită măsuri specifice pentru a obține plaje și maluri de râu fără tutun și fără mucuri de țigară, pentru a crea o rețea europeană de parcuri naționale fără tutun și fără mucuri de țigară, pentru a extinde spațiile fără vapori în aer liber și pentru a elimina publicitatea la tutun și prezența acesteia în producțiile audiovizuale și în mediile sociale.

Comisia Europeană a considerat că această ICE este admisibilă din punct de vedere juridic întrucât îndeplinește condițiile formale. În prezent, organizatorii inițiativei au la dispoziție șase luni de zile pentru a deschide colectarea de semnături, iar dacă vor aduna 1 milion de declarații de susținere din cel puțin șapte state membre UE în decurs de un an, Comisia Europeană va decide dacă dă sau nu curs cererii lor, potrivit capital.ro.

Comenteaza