Bonus de 1500 de lei pentru orice copil aflat la grădiniță sau creșă. Află cum poți să-l obții

Bonus de 1500 de lei pentru orice copil aflat la grădiniță sau creșă. Află cum poți să-l obții

Părinții din România pot intra în posesia unui bonus de 1500 de lei, pentru orice copil aflat la grădiniță sau creță.

Părinții ar putea intra în posesia unei sume de până la 1500 de lei, iar banii sunt destinați plății grădiniței sau creșei. Această facilitate financiară pregătită de Guvernul României a fost introdusă prin OUG 115/2023.

Însă, pentru ca părinții să intre în posesia unor astfel de sume, trebuie să îndeplinească anumite criterii. Este o cheltuială socială a cărei limită de cotă ajunge la 5 procente. Se aplică valorii cheltuielilor cu salariile personalului angajatorului.

Conform actului normativ, această sumă se va aplica unui singur părinte. Banii sunt acordați de către angajator. Angajatul (părintele, în speță) trebuie să justifice prin intermediul unui document că banii sunt utilizați pentru creșă sau grădiniță.

Se va prezenta o declarație pe propria răspundere din partea părintelui în fața angajatorului. Dacă angajatul (părintele) are mai multe joburi (contracte), atunci trebuie să declare că nu beneficiază de acești bani din partea unui alt angajator.

Pe lângă toate aceste date, părintele trebuie să știe că angajatorul nu poate oferi o sumă mai mare de 33% din salariul brut al angajatului, potrivit cancan.ro.

Comenteaza