Copiii care se vor bucura de alocații de până la 3.000 de euro! Majorarea are loc de la începutul lui 2024

Copiii care se vor bucura de alocații de până la 3.000 de euro! Majorarea are loc de la începutul lui 2024

Veste bună pentru părinții din Germania sau pentru cei care sunt plătitori de taxe acolo, deoarece alocațiile copiilor vor crește pana la 3.000 de euro.

Germania a făcut un anunț important, chiar la începutul anului.

Mai precis, este vorba despre majorarea deducerilor fiscale. Părinții vor putea câștiga aproape 3.000 de euro pe an pentru fiecare copil în parte.  

De precizat este faptul că în Germania au dreptul la alocație toți copiii care au reședința în acest stat sau în Statele Membre UE/SEE sau în Elveția, asta dacă unul dintre părinți își desfășoară activitatea în Germania și implicit, este plătitor de taxe. Deducerea fiscală se acordă până la vârsta de 18 ani, însă poate crește și la 25 în cazul celor care își continuă studiile.

O altă veste bună este că se poate acorda atât alocația din România, cât și cea din Germania, însă doar în anumite condiții. Beneficiază de această sumă atât cei care locuiesc împreună cu părinții lor pe teritoriul german, cât și cei ai căror părinți lucrează acolo și sunt plătitori de taxe.

În cazul celor din urmă, dacă copilul a rămas în România doar cu unul dintre părinți sau ambii sunt plecați la muncă în Germania, iar copilul a rămas în țară în grija unei alte persoane, legea spune că aceștia pot aplica pentru Alocația Europeană, potrivit wowbiz.ro.

Mai mult decât atât, în cazul în care copiul benefiază deja de alocație din partea statului român, părintele sau solicitantul (dacă este bunica, bunicul sau o altă persoană) are dreptul de a primi alocația și din Germania. Totuși, acesta va primi doar diferența dintre valoarea alocației Germania și valoarea alocației din România. 

Comenteaza