Un copil a fost trimis acasă din spital deși era în comă. Mama lui se chinuie să-l țină în viață

Un copil a fost trimis acasă din spital deși era în comă. Mama lui se chinuie să-l țină în viață

Un copil din Sălaj, este de 10 luni în comă indusă. Managerii spitalului l-au trimis acasă din cauza cazurilor de COVID-19

Băiatul a fost trimis acasă în luna martie, unde mama acestuia îi administrează, aşa cum poate mai bine, injecţii şi diverse tratamente.

Antonio împlineşte săptămâna aceasta 16 ani. Ziua lui de naştere nu va semăna, însă, cu cele din anii precedenţi. De anul trecut, din iunie, băiatul a început să se simtă rău şi a fost plimbat prin 4 spitale, unde a primit diagnostice diferite.

Mama lui Antonio: A făcut febră, ne-am dus cu el să vedem din ce cauză. Ne-am dus la Jibou, a făcut ceva analize, a ieşit că are aprindere de plămâni. La tomograf, a ieşit că are tumoră pe creier.

Cum a fost refuzat de toate spitalele la care mama sa l-a dus, băiatul a ajuns în comă la un centru de tratament paliativ din Sibiu, de unde a fost trimis acasă în luna martie.

Ortrun Rhein, directoarea Centrului paleativ dr. Carl Wolf: Copilul a venit anul trecut în comă vegetativă, cu temperatură mare, în urma diagnosticelor pe care le are, pentru îngrijire paleativă, fiindcă nu i s-a dat şansa să supravieţuiască. Suntem singurul centru paleativ. Sunt copii care tot timpul au nevoie de oxigen, care trebuiau externaţi din ATI-urile spitalelor şi trebuia să îi preluăm.

Cu lacrimi în ochi, mama băiatului îşi îngrijeşte fiul aşa cum poate şi cum a văzut că o făceau medicii din centrul din Sibiu. Ştie însă că pentru a-i salva viaţa are nevoie şi de ajutpr de specialitate.

Mama lui Antonio: De o lună de zile stă aici. Aici l-am adus când l-am adus de la Sibiu. În fiecare zi îl toaletăm, îl pansăm, că are 4 răni aici pe spate. Noi sperăm într-o minune.

Nicio autoritate nu ştie însă cum să acţioneze. Iar părinţii băiatului nu au bani suficienţi pentru a merge cu băiatul la un centru privat, iar uşile la care bat rămân închise, potrivit observatornews.ro.

Etichete
Comenteaza