Mărturisiri șocante despre moartea Alexandrei: „Tot plângea că o doare. Spre dimineață a spus că nu are aer. Gura și nasul îi erau...”

Mărturisiri șocante despre moartea Alexandrei: „Tot plângea că o doare. Spre dimineață a spus că nu are aer. Gura și nasul îi erau...”

Noi detalii despre ziua în care Alexandra Ivanov, gravida de la Botoșani, a murit au ieșit la iveală.

Cazul Alexandrei Ivanov a șocat o țară întreagă. Tânăra însărcinată de la Botoșani a decedat în data de 18 august, chiar în spital, locul unde ar fi trebuit ca aceasta să fie ținută în viață.

Din păcate, acest eveniment a scos la suprafață problemele sistemului de sănătate din România, acolo unde femeia a fost lăsată să-și dea ultima suflare, deoarece a acuzat în repetate rânduri dureri și senzația de sufocare.

Femeia a lăsat în urma sa un soț și trei copii, iar familia acesteia este profund îndurerată de pierderea suferită.

Recent, Cătălin Ilie Surdeanu, medicul de serviciu din ziua în care Alexandra s-a stins din viață, a oferit o serie de declarații despre tragedie, potrivit kfetele.ro.

Potrivit informațiilor oferite de Cătălin Ilie Surdeanu, Alexandra a fost adusă de urgență la terapie intensivă din cauza unei hemoragii nazale și bucale grave.

Acesta ar fi încercat să îi salveze viața tinerei, însă încercările sale au fost în zadar. Alexandra a intrat în stop cardiac, iar echipa de medici a început manevrele de resuscitare. Medicul specialist a menționat că, în alte cazuri, pacienții au reacționat favorabil la aceste proceduri, dar în cazul Alexandrei acest lucru nu a fost posibil, astfel încât a fost constat decesul.

„În data de 18 august 2023, în jurul orei 7:35, pacienta a ajuns pe compartimentul ATI Maternitate. Am fost solicitat, am ajuns imediat la ea, am evaluat-o, am certificat stopul cardio-respirator, deci ea nu avea puls și nu respira. S-au inițiat manevrele de resuscitare cardio-pulmonară specifice conform protocolului în cazul dânsei cu masaj cardiac extern și catecolamine intravenos, plus protejarea căii aeriene superioare pentru ventilație artificială.

S-au continuat aproximativ 40 – 45 de minute manevrele timp în care, din păcate, nu s-a obținut întoarcerea la circulația spontană și după aproximativ 45 de minute a trebuit, din păcate, să certificăm decesul.”, a mărturisit Cătălin Ilie Surdeanu, medic Compartiment ATI, conform botosaneanul.ro.

 

 

Comenteaza