O femeie cu 5 copii, agresată de șotul alcoolic. Preotul îi interzice să divorțeze. „Trebuie să-și ducă crucea”

O femeie cu 5 copii, agresată de șotul alcoolic. Preotul îi interzice să divorțeze. „Trebuie să-și ducă crucea”
| Foto: observatornews.ro

Sunt deja 5 ani de când o femeie de 42 de ani din Vârfu Dealului, comuna Pârteştii de Jos, județul Suceava, trăiește un adevărat coșmar alături de soțul său.
 

Bărbatul alcoolic o bate chiar în fața copiilor. Iar de trei ani, în scandalul celor doi intervine și poliția. Fără rezolvare însă. Pentru că apoi, Nicu, 45 de ani, o ia de la capăt.

Nu e de mirare că femeia a decis să pună capăt coșmarului său și să divorțeze. Doar că și aici s-a izbit de mentalitatea învechită.

Preotul din sat, Constantin Purice, nu i-a dat “dezlegare” și a îndemnat-o să-şi „ducă crucea”. În plus, a amenințat-o că dacă divorțează, statul îi va lua copiii pentru că soțul său este singurul care aduce bani în casă.

„Suntem căsătoriţi de 15 ani, dar cel mai tare soţul meu s-a înrăit după ce s-a născut al cincilea copil. De 5 ani mă gândesc ce să fac şi când voi avea curajul să divorţez, pentru că sunt 5 ani de când trăiesc numai în ameninţări şi câteodată abuzuri fizice.

Mă distruge în primul rând psihic, iar asta nu e viaţă de dus nici pentru mine, nici pentru copiii mei. La băutură se întâmplă toate. Nu spun că atunci când nu bea e lapte şi miere, că tot prostii are şi atunci în cap, doar că atunci se mai controlează.

De Buna Vestire am făcut peşte, că era dezlegare, şi ne-am pus să mâncăm toţi. El, care începuse să bea de cu o zi înainte, a luat sticla de votcă şi a pus-o sfidător pe masă şi bea direct din ea. Spunea «Na, să crăpi tu de ciudă». L-am lăsat în plata lui, pentru că aveam un unchi în vizită.

De când a venit acasă mă tot ameninţa să-mi retrag acţiunea de divorţ, că, dacă nu, zile bune, nu voi avea. Şi chiar ameninţări mai grele. Apoi a început nebunia, aşa că am chemat poliţia, care a emis ordin şi l-a scos din casă.

Am hotărât să divorţez pentru că îmi ajunge. Dacă s-ar îndrepta şi ar deveni om de casă şi tată la copii, poate m-aş mai gândi. Dar el nu a dat niciun semn de îndreptare. Am 5 copii şi cel mai mult mă gândesc la ei, pentru că, la felul cum se poartă, le dă o învăţătură foarte proastă. Sunt multe de povestit” a povestit Cristina pentru publicația Crai Nou, potrivit observatornews.ro.

Comenteaza