MaPN a făcut anunțul! ÎNCEPE RECRUTAREA! Toti tinerii din Romania pot fi luați în ARMATĂ

MaPN a făcut anunțul! ÎNCEPE RECRUTAREA! Toti tinerii din Romania pot fi luați în ARMATĂ

Ministerul Apărării Naționale începe o misiune de recrutare a 10.000 de voluntari.

Unii români vor fi chemați să se instruiască și să activeze ca rezerviști voluntari pe bază de contract, informează știrileprotv.ro.

Alții, dacă noua lege va fi adoptată, vor fi militari voluntari în termen. Toți aceștia vor primi bani din partea statului

„O armată profesionistă are nevoie nu neapărat de carne de tun, ci are nevoie de specialişti, de experţi, de oameni care pot să dezvolte operativ mai complicat, cu armament mai complicat, cu tehnologie mult mai complicată”, a declarat Vasile Dîncu, ministrul Apărării Naționale.

Armata îi va plăti pe noii recruți. În perioada când sunt chemați la instrucție, rezerviștii primesc indemnizația unui militar profesionist. Un soldat poate ajunge la 1.800 de lei. Pentru restul perioadei, când stau acasă și pot merge la serviciu, rezerviștii primesc lunar 30% din solda de grad și funcție, însemnând, pentru un soldat, puțin peste 500 de lei, potrivit Gândul.ro.

„În momentul acesta ne interesează în jur de vreo 10.000. Între ei, se vor regăsi şi militarii în termen voluntari. Ministerul Apărării lucrează la o lege de introducere a serviciului militar pe bază de voluntariat. Tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani vor putea alege stagii de instrucţie de patru luni. La final, vor primii contravaloarea a trei salarii medii brute şi vor intra în rezerva operaţională a armatei pregătită pentru înrolare în caz de mobilizare sau război”, a mai spus Vasile Dîncu, ministrul Apărării Naționale, potrivit cancan.ro.

https://www.cancan.ro/armata-romana-incepe-recrutarea-ce-salarii-vor-primi-noii-recruti-20602862?utm_source=WOWbiz+HP&utm_medium=website&utm_campaign=fidmee

Comenteaza