Vor fi RECRUTAȚI în ARMATĂ pentru război! Decretul a fost semnat deja de PREȘEDINTE

Vor fi RECRUTAȚI în ARMATĂ pentru război! Decretul a fost semnat deja de PREȘEDINTE

Vladimir Putin promite o creştere a personalul militar al forţelor armate ruse la peste 1,15 milioane de persoane.

Președintele Putin a emis un decret prin care dispune mărirea efectivele forțelor armate ruse, cu 137.000 de militari, de la 1.013.628 la 1.150.628, începând cu 1 ianuarie 2023, în încercarea de a-și spori controlul asupra regiunilor din sud-estul Ucrainei. În plus, se pare că Moscova se pregătește pentru un război de uzură în Ucraina.

Decretul nu a precizat cum se vrea să se realizeze acest lucru, dar pare să confirme rapoartele din presa occidentală conform cărora Rusia a pierdut un număr substanțial de oameni, morți sau răniți, de la începutul invaziei Ucrainei. Conform estimărilor Pentagonului, ar fi vorba de aproximativ 80.000 de soldați ruși.

Fără un plan clar, decretul dat de Putin s-ar putea dovedi o misiune imposibilă pentru oficialii guvernamentali de la Moscova.

Potrivit unor oficiali din Marea Britanie, este foarte puțin probabil ca acest decret să aducă progrese semnificative.

Într-o actualizare zilnică a informațiilor, publicată de Ministerul Apărării din Regatul Unit, decretul președintelui Putin este privit cu scepticism, planurile Kremlinului de sporire a efectivelor armatei fiind considerate „neclare”. Putin ar putea intenționa să recruteze mai mulți soldați voluntari pe bază de „contract” sau să mărească țintele anuale pentru proiectul de recrutare.

„Conform legislației în vigoare, este puțin probabil ca decretul să facă progrese substanțiale în direcția creșterii puterii de luptă a Rusiei în Ucraina”, cred oficialii britanici. Aceștia susțin că recruții nu sunt obligați, din punct de vedere tehnic, să servească în afara teritoriului rus, dacă nu au cel puțin patru luni de pregătire.
Dacă acest lucru poate deveni o piatră de încercare pentru Kremlin, nimeni nu poate afirma cu certitudine că Putin nu va declara Ucraina ”teritoriu rus”, pentru a forța recrutările.

O soluție mai simplă pentru Kremlin ar fi să găsească o modalitate prin care aceștia să se supună antrenamentului necesar și, eventual, să găsească o modalitate de a accelera acest antrenament, astfel încât trupele să poată fi desfășurate înainte de sfârșitul anului, potrivit capital.ro.

Comenteaza