Vor fi CHEMAȚI ÎN ARMATĂ de urgență! Decizia care se pregătește chiar lângă ROMÂNIA

Vor fi CHEMAȚI ÎN ARMATĂ de urgență! Decizia care se pregătește chiar lângă ROMÂNIA

Republica Moldova se pregătește pentru scenarii sumbre, după ce Rusia a survolat spațiul aerian al Republicii Moldova săptămâna trecută.

Ministrul Apărării al Republicii Moldova, Anatolie Nosatîi a declarat, marți, 18 octombrie, pentru TVR Moldova, că autoritățile din Moldova vor decreta mobilizarea în cazul în care războiul din Ucraina se va schimba „radical”, iar ostilitățile se apropie de granițele sale sau în cazul în care vor genera un flux puternic de refugiați.

„Pentru a trece la un așa scenariu, trebuie să fie niște schimbări radicale, în primul rând, pe frontul din Ucraina. Ceea ce ar însemna că acțiunile militare ar fi foarte aproape de hotarele Republicii Moldova, respectiv ar fi niște schimbări ce țin de migrarea refugiaților, ceea ce ar fi resimțit pentru o mișcare masivă a forțelor militare în zonele de operații.

Și atunci ar fi clar că și noi o să fim nevoiți să întreprindem măsurile respective pentru a reacționa adecvat la scenariu Nu o să așteptăm până la ultima zi când o să fie deja târziu”, a afirmat Anatolie Nosatîi, ministrul moldovean al Apărării pentru sursa menționată anterior.

Cu puțin timp în urmă, autoritățile de la Chișinău au anunțat că intenționează să facă noi achiziții în domeniul apărării, inclusiv un sistem de apărare antiaeriană, în condițiile în care, săptămâna trecută, spațiul aerian al statului  a fost survolat de câteva rachete de croazieră rusești destinate bombardării Kievului.

În acest sens, Chișinăul a solicitat ajutor pentru achiziție: „Este un sistem foarte complicat şi costisitor. Este vorba de o achiziţie pe termen lung. În acest sens lucrăm la armonizarea legislaţiei privind achiziţiile multianuale. Anterior, toate achiziţiile se făceau pe termen scurt şi într-un volum foarte mic. Nu se punea problema de rachete sau avioane. În acest sens, fără asistenţă din partea partenerilor străini ne va fi greu să obţinem această capabilitate”, a explicat Nosatîi, potrivit capital.ro.

Comenteaza