Vladimir Putin a luat decizia de ULTIMĂ ORĂ! Ce ordin direct a venit de la Kremlin

Vladimir Putin a luat decizia de ULTIMĂ ORĂ! Ce ordin direct a  venit de la Kremlin

Potrivit oficialilor, armata lui Putin pregătește un nou plan de atac, chiar dacă s-a retras din localitățile din jurul Kievului.

Statele Unite ale Americii (SUA) sunt de părere că armata lui Vladimir Putin se va îndrepta spre estul Ucrainei, asta după ce s-a retras din localitățile aflate în jurul Kievului. De asemenea, oficialii SUA preconizează că generalii armatei ruse pregătesc un nou plan de asalt.

Consilierul pentru securitate națională al președintelui Joe Biden, Jake Sullivan, spune că Rusia vrea să desfășoare zeci de mii de militari în partea de est a Ucrainei, în timp ce întreaga lume și-a îndreptat atenția către ororile lăsate în urmă de armata rusă.

 
”În acest moment, credem că Rusia îşi revizuieşte obiectivele de război pentru a se concentra pe estul şi părţile din sudul Ucrainei, mai degrabă decât să vizeze cea mai mare parte a teritoriului”, a declarat consilierul american pentru securitate națională, Jake Sullivan, într-o conferință susținută la Casa Albă.

Un oficial american a declarat luni că aproximativ două treimi din trupele militare din Rusia care erau concentrate în jurul capitalei Ucrainei, au părăsit zona. Se pare că militarii ruși urmează să se repoziționeze în Donbas.

Aproximativ două treimi din trupele militare din Rusia care erau concentrate în jurul Kievului, au părăsit zona şi ar putea fi repoziţionate în regiunea de est a ţării, în Donbas, relatează CNN.

Trupele care au părăsit zona din jurul Kievului „se îndreaptă spre nord” şi îşi consolidează forţele în Belarus, a spus un oficial american.

„Continuăm să credem că vor fi repoziţionaţi, reaprovizionaţi, poate chiar consolidaţi cu personal suplimentar şi apoi trimişi înapoi în Ucraina pentru a continua lupta în altă parte”, a mai declarat oficialul.

Potrivit SUA, aceste trupe vor fi „desfăşurate în partea de est a ţării, în regiunea Donbas„, pentru a lupta acolo, potrivit capital.ro.

Comenteaza