L-AU UCIS! Informația dimineții vine din Rusia...Întreaga țară e în stare de șoc

L-AU UCIS! Informația dimineții vine din Rusia...Întreaga țară e în stare de șoc
| Foto: capital.ro

Un om important din armata președintelui Rusiei, Vladimir Putin, și-a pierdut viața în Ucraina. 

Generalul-maior rus Roman Kutuzov a fost ucis în estul Ucrainei, a anunțat duminică un jurnalist din presa de stat de la Moscova, într-o postare pe Telegram. Acesta nu precizează când şi unde şi-a pierdut viaţa generalul.

Forţele ruse şi-au intensificat atacurile pentru ocuparea oraşului Severodoneţk din Donbas, în estul Ucrainei, una din ţintele importante după ce nu au reuşit să ocupe Kievul la începutul războiului.

Rusia consideră decesele soldaţilor secret de stat chiar şi în timp de pace, precizează Reuters.

Bilanţul oficial al pierderilor din Ucraina nu a mai fost actualizat din 25 martie, când Moscova a anunţat moartea a 1351 de soldaţi de la începutul aşa-numitei „operaţiuni militare speciale”, denumirea folosită de ruşi pentru invazia declanşată pe 24 februarie.

Apărarea antiaeriană ucraineană a doborât patru rachete rusești care vizau orașul Nikolaiev, din sudul Ucrainei, a anunțat, duminică, Comandamentul Operațional Sud, printr-un comunicat.

Potrivit comunicatului, „în timpul unui atac nocturn dinspre mare cu rachete prin sudul Ucrainei, două rachete au fost doborâte de forțele diviziilor noastre deasupra mării, în apropiere de regiunea Nicolaiev.”

 
În zori, regiunea Nikolaiev a fost „din nou supusă unui atac masiv cu rachete cu ajutorul avioanelor” și două rachete au fost doborâte de apărarea aeriană, se mai arată în comunicat.

„Din direcția Mării Negre și de pe teritoriul Rusiei, coasta Mării Negre a regiunii Nikolaiev, porturile și grânarele au fost atacate cu rachete de croazieră. Astfel de acțiuni îndrăznețe dezvăluie din nou adevăratele intenții ale țării teroriste – pseudo-îngrijirea coridoarelor umanitare și deblocarea porturilor – aceasta este doar o scuză pentru a avea acces la infrastructura maritimă a Ucrainei”, se mai arată în comunicat

De asemenea, Rusia a încercat să recupereze pozițiile pierdute în două zone din Nikolaiev, dar „a suferit pierderi grele și s-a retras”, se arată într-un comunicat al Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei, publicat duminică.

În apropiere de Herson, armata a declarat că de șase zile nu a existat nicio conexiune mobilă sau de internet, iar trupele ruse care controlează orașul au deschis o filială a unui partid numit „Rusia Unită”, unde „colectează date de la locuitorii orașului”, relatează CNN.

Lupte grele au loc, de asemenea, în districtul Berislav, iar multe case, drumuri și poduri au fost distruse, a precizat armata, potrivit capital.ro.


 

Comenteaza