Vestea dimineții în ROMÂNIA din partea ARMATEI Române. Vine războiul?!

Vestea dimineții în ROMÂNIA din partea ARMATEI Române. Vine războiul?!
| Foto: observatornews.ro

Șeful Statului Major al Apărării a reacționat după incidentul din Polonia în care au murit doi oameni.

Șeful Statului Major al Apărării (SMAp) a scris pe pagina sa de socializare că Armata României este în contact cu Armata Poloniei, după incidentul din satul Przewodow, aflat în proximitatea graniței cu Ucraina, în care au murit doi oameni.

„După incidentul din proximitatea graniței Poloniei cu Ucraina, am discutat cu omologul polonez, generalul Rajmund Andrzejczak. Suntem în contact și ne informăm reciproc. Armata României rămâne solidară cu Armata Poloniei și sprijină demersul camarazilor polonezi pentru adoptarea măsurilor aliate necesare, după clarificarea incidentului. Suntem NATO”, a scris generalul Daniel Petrescu pe pagina sa de Facebook.

Reacția lui Daniel Petrescu a apărut în contextul în care doi oameni au murit marți, 15 noiembrie, după ce două rachete au lovit satul Przewodow din Polonia, în apropierea frontierei cu Ucraina, în timpul atacurilor ruseşti asupra oraşelor şi infrastructurii ucrainene, potrivit reuters.com

Purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Varşovia a decis să ridice nivelul de alertă la anumite unităţi militare, în urma tragicului eveniment.

De asemenea, ambasadorii NATO se vor întâlni miercuri, la cererea Poloniei, în baza Articolului 4 al Alianţei Nord-Atlantice, au declarat pentru sursa menționată doi diplomaţi europeni.

Amintim că articolul 4 din Tratatul NATO prevede că „părţile vor avea consultări comune ori de câte ori vreuna dintre ele va considera că este ameninţată integritatea teritorială, independenţa politică sau securitatea vreuneia dintre părţi”, potrivit capital.ro.

Comenteaza