O elevă a fost bătută de un coleg, în aplauzele copiilor. De ce n-au intervenit profesorii

O elevă a fost bătută de un coleg, în aplauzele copiilor. De ce n-au intervenit profesorii
| Foto: impact.ro

O elevă de la o școală din Argeș a fost bătută de un coleg, în aplauzele copiilo iar profesorii nu au intervenit, în acest timp.

Elevă la o școală din Argeș, bătută de un coleg, în aplauzele copiilor. S-a întâmplat în urmă cu câteva zile, într-o școală din Dobrești, iar întreaga scenă a fost filmată de unul dintre colegii de clasă.

Imaginile au fost văzute de profesori și părinți după ce minorii au început să se laude cu înregistrările. Urmărind clipul video publicat de Antena 3, se poate vedea cum întreaga agresiune a fost premeditată.

Înregistrarea începe de pe holul școlii, în fața intrării într-una dintre clase. Cel care filmează a așteptat ca un elev să intre în sală unde s-a năpustit asupra fetei.

În clipa în care agresorul intră în clasă, toți ceilalți îl urmează. El se duce direct spre fată și încearcă să îi dea un pumn în față, însă eleva reușește să se ferească. Copila alunecă pe podeaua udă și cade, moment în care băiatul sare peste ea și începe să o lovească fără milă.

Privind scena îngrozitoare, copii aplaudă și se bucură că fata este bătută. Profesorul de serviciu nu se afla, la acel moment, pe holul școlii, iar elevii încalcă în mod flagrant regulile impuse de autorități în contextul pandemiei.  Unii nu poartă masca deloc, în timp ce alţii o țin sub bărbie.

„În urma informațiilor apărute în spațiul public, Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș este abilitat să transmită următoarele: Polițiștii argeșeni desfășoară verificări cu privire la o stare conflictuală petrecută la o unitate de învățământ de pe raza localității Dobrești. Din verificări s-a stabilit că starea conflictuală s-ar fi petrecut în data de 4 martie a.c., în pauză, între un băiat de clasa a VI-a și o fată din clasa a VII-a, elevi ai respectivei unități de învățământ.

Pentru asigurarea cadrului legal necesar verificărilor, polițiștii Secției de Poliție Rurală Călinești desfășoară cercetări în cadrul unui dosar penal, întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de loviri sau alte violențe. Totodată, situația este monitorizată de polițiștii din cadrul Biroului de Siguranță Școlară Argeș, care au planificat desfăsurarea de activități preventive cu elevii unității școlare, în colaborare cu reprezentanții Inspectoratului Scolar Județean Argeș”, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean Argeș, într-un comunicat, potrivit impact.ro.

Comenteaza