Ce se întâmplă cu Simona Halep dacă acuzațiile de dopaj se dovedesc reale: „Cu siguranță va plăti...”

Ce se întâmplă cu Simona Halep dacă acuzațiile de dopaj se dovedesc reale: „Cu siguranță va plăti...”

Simona Halep, una dintre cele mai bune sportive din lume, este acuzată de dopaj.

Preşedintele Federaţiei Române de Culturism şi Fitness (FRCF), Gabriel Toncean, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că în cazul în care va fi găsită vinovată în cazul de dopaj în care e implicată, jucătoarea de tenis Simona Halep va plăti, dar a subliniat că îşi doreşte ca acţiunea sa să fie soluţionată favorabil.

„Îmi doresc ca rezultatul acţiunii Simonei Halep să fie unul pozitiv, pentru că oriunde am fost în lume am spus cu mândrie că sunt român, iar ea este un etalon pentru noi. În cazul în care a greşit, pentru că există şi posibilitatea ca ea să fi greşit, cred că în România fiecare beneficiază de aceeaşi lege şi reglementare.

Deci dacă e vinovată, cu siguranţă va plăti. Aşa cum şi eu dacă aş fi vinovat, aş plăti. Însă nu este o decizie finală în cazul ei, sunt doar rapoarte preliminare. Ea nu a beneficiat încă nici de comisie de apel sau de Tribunalul de Arbitraj de la Lausanne”, a spus preşedintele.

Toncean, care ocupă şi funcţia de director executiv al Federaţiei Internaţionale de Culturism si Fitness, a explicat că organizaţia va deveni conformă cu codul mondial antidoping după ce va agrea o entitate terţă care să supervizeze activitatea sa în acest domeniu.

„Faptul că Federaţia Internaţională de Culturism şi Fitness a fost declarată neconformă de WADA nu înseamnă că a fost exclusă, în niciun caz. Este vorba despre o neconformitate, mai exact WADA solicită ca Federaţia Internaţională să facă mai multe teste antidoping anuale şi să mărească bugetul pentru combaterea dopajului în sportul nostru.

Deci este doar o chestiune temporară care se va rezolva în cel mai scurt timp. IFBB fiind semnatara codului WADA respectă întru-totul decizia acestui for. Principala condiţie pe care o avem de respectat în cel mai scurt timp este să agreăm o entitate terţă care să supervizeze activitatea Federaţiei Internaţionale în ceea ce priveşte antidopingul.

În aceeaşi situaţii cu IFBB se mai află şi alte organizaţii şi chiar agenţii naţionale antidoping. În această perioadă ţări precum Spania, Olanda, Portugalia sunt în aceeaşi situaţie, de neconformitate. Nu demult, laboratorul antidoping din România a fost declarat neconform. S-au îndeplinit cerinţele WADA şi totul a revenit la normal”, a afirmat Toncean, potrivit realitateasportiva.net.

Comenteaza