Simona Halep ar putea scăpa de suspendare? Sportiva cere daune morale în instanță

Simona Halep ar putea scăpa de suspendare? Sportiva cere daune morale în instanță

După ce a primit decizia de suspendare pe o perioadă de patru ani, Simona Halep ar putea totuși să-și demonstreze nevinovăția!

Simona Halep a început toamna cu o nouă luptă. ITIA a anunțat decizia unui tribunal independent în cazul de dopaj al Simonei.

Campioana va fi suspendată pe o perioadă de 4 ani, însă verdictul nu este unul definitiv. 

Fanii din România și din întreaga lume îi sunt alături Simonei și i-au lăsat mesaje de încurajare în mediul online. Campioana mai are de luptă, însă ar avea toate șansele să-și demonstreze nevinovăția, iar dacă nu scapă de tot de pedeapsă, poate să o diminueze considerabil.

Jurnaliștii au discutat cu avocatul Adrian Cuculis, pentru ce poate face Simona mai departe și cum poate scăpa de suspendare. Mai departe, iată tot ce trebuie să știm despre decizia comunicată de ITIA, dar și despre cum ar putea să-și recupereze prejudiciul dacă se va dovedi că este nevinovată.

"La Tribunalul de la Lausanne, există posibilitatea ca în baza regulamentului de organizare să depună o cerere prin care să suspende decizia aceasta de suspendare.(...)

La Tribunalul de la Lausanne, ea se poate duce și bineînțeles că oamenii aceștia care judecă în echitate își pot angaja acolo avocați, specialiști sportivi, poate să cheme spre exemplu, reprezentatul celor care făceau suplimentele pe care se presupune că le-a luat.

Toate lucrurile acestea pot fi făcute, în așa fel în cât să dovedească lipsa intenției cu privire la dopajul respectiv pentru că dacă dispare vinovăția, teoretic nu mai poți să fi acuzată că ai făcut treaba aceasta. Lipsa vinovăției poate să-i aducă un câștig în sensul acesta", a mărturisit Adrian Cuculis, pentru WOWbiz.ro.

Comenteaza