S-a aflat la cât de ridică averea lui Petre Roman, unul dintre cei mai cunoscuți politicieni din România

S-a aflat la cât de ridică averea lui Petre Roman, unul dintre cei mai cunoscuți politicieni din România

Petre Roman, fostul prim-ministru al României, a reușit să strângă o avere impresionantă de-a lungul carierei sale. 

La vârsta de 74 de ani, Petre Roman reușește cu succes să-și mențină veniturile ridicate. Ce avere are Petre Roman și ce pensie încasează acesta?

Iată că fostul premier, Petre Roman, chiar și la 74 de ai, potrivit declarației de avere, are nu mai puțin de 48.000 de euro și 68.000 de dolari în conturi.

Totodată, Petre Roman mai deține și 70.000 de euro la fondurile private. 

De asemenea, fostul prim-ministru al României mai deține o casă cu o suprafață de 202 metri pătrați în Voluntari, achiziționată în 2010, un teren în Constanța, 3 mașini, bijuterii în valoare de 15.000 de euro și tablouri și obiecte de artă de 50.000 de euro. Mai mult de atât, Petre Roman are împrumutați aproximativ 100.000 de euro. 

Mai mult, Petre Roman încasează și două pensii, una pentru activitatea didactică (5.000 de lei lunar) și una pentru mandatele de parlamentar (10.000 de lei pe lună).

În cadrul emisiunii ”40 de întrebări cu Denise Rifai” de la Kanal D, Petre Roman a răspus la mai multe întrebări legate de viața sa. Printre acesteaîntrebările adresate de prezentatoarea emisiunii a fost și câteva legate de avere. Fostul premier menționează că este mulțumit cu ce are în prezent, deși acesta a afirmat că averea nu a fost o prioritate pentru el.

”Sunt mulțumit cu ceea ce am, dar acum exercițiul de sinceritate ajunge la un punct delicat. Nu m-am ocupat niciodată de ceea ce se numește a face avere, de a face demersuri de ordin economic – financiar, în sensul acumulării de avere și nu am. Și m-am întrebat, în ultima vreme de mai multe ori, dacă am greșit sau nu. Și am ajuns la concluzia că am și greșit, pentru că un cap de familie întotdeauna trebuie să se ocupe de soliditatea, de nevoile familiei, care la un moment dat pot fi mai importante, mai urgente. 

N-am făcut lucrul ăsta din motive de educație primară, nu am făcut lucrul ăsta pentru că am ajuns prim ministru exact în contextul în care am spus că nu mai vreau să aud niciodată de privilegii în țara asta, dar n-am profitat eu de ceea ce am deschis în România. Nu-i normal!”, a declarat Petre Roman la emisiunea ”40 de întrebări cu Denise Rifai” difuzată la Kanal D, potrivit stirilekanald.ro

Comenteaza