Ce avere are Daniel Dines, iubitul câștigătoarei ”Bravo, ai stil!”! Afaceristul l-a depășit pe Ion Țiriac

Ce avere are Daniel Dines, iubitul câștigătoarei ”Bravo, ai stil!”! Afaceristul l-a depășit pe Ion Țiriac
| Foto: stirilekanald.ro

Daniel Dines, fondatorul UiPath, ar avea o avere estimată la miliarde de euro, care ar depăși-o și pe cea a lui Ion Țiriac.

Miliardarul Daniel Dines, care a deținut titlul de cel mai bogat român în urmă cu câțiva ani, este cunoscut în special pentru contribuțiile sale în domeniul IT.

Acesta este al 5-lea cel mai bogat român, având o avere estimată la 22,2 miliarde de lei, potrivit wikipedia(2022). Dines este co-fondatorul UiPath, una dintre cele mai de succes companii de IT din România.

Împreună cu Marius Tîrcă, a pus bazele UiPath, care s-a specializat în dezvoltarea de roboți software pentru automatizarea proceselor de lucru în companii. Dines și asociatul său ar fi vândut UiPath unei companii americane, obținând bani frumoși în urma tranzacției.

Daniel Dines s-a născut în Onești și a absolvit Facultatea de Matematică-Informatică în 1997. Afaceristul s-a simțit atras de domeniul IT încă din adolescență și a ales să învețe programare pe cont propriu. Dines a început cariera ca programator în România, fiind apoi coptat de cei de la Microsoft. Acesta a lucat cinci ani pentru Microsoft, apoi s-a întors în țară pentru a pune bazele UiPath, potrivit stirilekanald.ro.

Comenteaza