Ce mască te protejează mai mult? Francezii au inventat măștile care ucid coronavirusul

Ce mască te protejează mai mult? Francezii au inventat măștile care ucid coronavirusul
| Foto: digi24.ro

Ce mască te proteajează mai mult, cât trebuie să filtreze, cum eşti sigur că masca pe care o poţi filtrează bine, să porţi o mască sau două măşti? Despre toate aceste lucruri vorbim de luni de zile.

Un start-up francez a creat un material pentru măşti care te poate scăpa de toate întrebările şi îngrijorările, ţesătura neutralizează virusul când intră în contact cu el.

„Nu suntem concentraţi pe o mască care filtrează mai bine, suntem concentraţi pe o mască filtrantă, ca FFP2 sau o mască chirurgicală care va ucide virusul şi alţi agenţi patogeni.”, a declarat Marc Fuin, director general BioSerenity.

Ca să aibă efect, măştile trebuie purtate maximum patru ore. Cercetătorii de la Universitatea din Lille le-au testat eficacitatea. După cinci minute este de 99,99%, iar după două ore de 99, 96%. Măştile au patru straturi, dintre care unul este virucid.

„Inovaţia constă în material filtrantă care este în interiorul măştii. Este un strat de ciclodextrină, o moleculă specială care face o cuşcă şi în această cuşcă punem un agent antiviral.”, a mai adăugat Marc Fuin, potrivit alephnews.ro

Start-up-ul francez care le va produce poate face până la un milion de măşti pe zi, care vor ajunge mai întâi la personalul medical şi apoi şi la publicul larg.

 

Comenteaza