Un multiplu campion olimpic a murit după ce s-a infectat cu Covid-19...DURERE MARE!!!!

Un multiplu campion olimpic a murit după ce s-a infectat cu Covid-19...DURERE MARE!!!!
| Foto: realitateasport.ro

Fostul gimnast maghiar Szilveszter Csollany, dublu medaliat olimpic, a murit la 51 de ani după ce s-a infectat cu COVID.

„Cu profundă tristeţe anunţăm moartea lui Szilveszter Csollany”, au anunţat într-o declaraţie comună federaţia naţională de gimnastică şi Comitetul Olimpic, salutând un sportiv „de excepţie”.

Szilveszter Csollany s-a îmbolnăvit de coronavirus la începutul lunii decembrie şi fusese internat la Budapesta în stare gravă, având nevoie de asistenţă respiratorie.

Acesta a fost campion european în 1998, a câştigat o medalie de argint la Jocurile Olimpice de la Atlanta în 1996, înainte de a câştiga aurul la Sydney în 2000, de fiecare dată la inele. S-a retras în 2003, iar apoi a devenit antrenor şi a lucrat pentru un mic club din Austria.

Szilveszter Csollany a distribuit mai multe postări antivaccin pe pagina sa de Facebook. Inițial nu a vrut să se vaccineze împotriva COVID-19, dat a trebuit să se vaccineze cu doza unică Janssen „din cauza muncii sale cu copiii”, a anunţat tabloidul Blikk la începutul lunii ianuarie. A fost, însă, cu puţin timp înainte să se îmbolnăvească şi nu a reuşit să dezvolte un nivel suficient de anticorpi, potrivit aceleiaşi surse.

„Adio, campionule”, a scris premierul Viktor Orban, într-un mesaj însoţit de o fotografie alb-negru, în timp ce Zoltan Magyar, dublu campion olimpic la gimnastică, a deplâns „o pierdere uriaşă, la o vârstă atât de tânără”, potrivit realitateasportiva.net.

Comenteaza