George Simion, acuzat de furt și înșelăciune. Ce ar fi făcut pentru a intra în politică, de fapt

George Simion, acuzat de furt și înșelăciune. Ce ar fi făcut pentru a intra în politică, de fapt

Este scandal în vârful partidului AUR după ce preşedintele Alianţei pentru Unitatea Rromilor – AUR, organizaţie înfiinţată în anul 1996, susţine că George Simion şi-a însuşit acronimul AUR cu care a candidat la alegerile Parlamentare 2020, creând astfel confuzie în rândul electoratului rrom.

Astfel ar fi ajuns 10% dintre rromi să voteze un partid ai cărui membri au făcut declaraţii rasiste la adresa etniei țigănești. În plus, organizaţia rromilor a înregistrat la OSIM acronimul AUR şi a anunțat că va da în judecată noul partid care între timp a intrat în Parlament.

„Vreau să-i dau în judecată, pentru că aceşti oameni au adus un prejudiciu foarte mare atât în rândul membrilor Alianţei pentru Unitatea Rromilor, cât şi în partea electoratului. Au creat o confuzie. Au luat denumirea de AUR conştienţi că toţi ai noştri ştiu de AUR. 10%, chiar un 15%, datorită la ai noştri„, a declarat Alecu Ionel, preşedintele Alianţei pentru Unitatea Rromilor.

Preşedintele Alianţei pentru Unitatea Rromilor, Alecu Ionel, a mai spus că acronimul AUR a fost creat de romi în anul 1996 şi că sub această siglă au participat la alegerile locale şi parlamentare din ultimii 24 de ani.

”Toţi ne-ar fi acuzat pe noi, pentru că noi suntem cei care furăm. Pentru că noi, romii, aşa ne-am născut, că suntem hoţi din naştere„, a mai explicat Alecu Ionel.

George Simion spune că nu are ce să facă, doar o instanță de judeactă având ce face în acet caz.

„Din câte ştiu eu, ei sunt AURr, după cum le spune şi etnia, şi nu sunt partid, sunt ONG. Noi suntem aprobaţi ca partid politic, de către Tribunalul Bucureşti şi de către toate instanţele României. Acum, ce să le fac domnilor? Să decidă instanţa”, a explicat George Simion, preşedintele AUR, potrivit playtech.ro.

Alecu Ionel este cu atât mai nemulțumit cu cât unii dintre membrii AUR ar fi făcut declarații rasiste.

„Au nişte oameni care de-a lungul timpului pe-ai noştri i-au persecutat. Adică, sunt extremişti, sunt ultra-naţionalişti şi rasişti„, a precizat Alecu Ionel, preşedintele Alianţei pentru Unitatea Rromilor.

Comenteaza