Răsturnare de situație în cazul șoferiței din Iași care a omorât patru muncitori! Ce au hotărât magistrații

Răsturnare de situație în cazul șoferiței din Iași care a omorât patru muncitori! Ce au hotărât magistrații

Adinei Iuliana Ghervase, şoferiţa care a ucis patru muncitori, urmează să fie judecată și să își afle pedeapsa.

În vara acestuia an, Adina Iuliana Ghervase era protagonista unui accident rutier teribil, care s-a soldat cu patru morți. Din cauza vitezei, femeia a pierdut controlul volanului și a lovit o casă, iar apoi s-a oprit într-un grup de angajați ai societății Citadin. Din cei opt oameni, trei s-au ales cu răni grave, patru și-au pierdut viața, iar unul a scăpat teafăr. Mai mult, pe lângă viteza mare pe care o avea, femeia se afla și sub influența băuturilor alcoolice.

Procesul în care este judecată Adina Iuliana Ghervase a început, iar magistrații au schimbat încadrarea. În loc de ucidere din culpă, femeia este acuzată acum de săvârșirea infracțiunii de omor calificat. Mai mult, magistrații au prelungit măsura arestului preventiv cu încă 30 de zile. Aceasta a contestat în repetate rânduri decizia, însă, fără succes.

„Constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive a inculpatei Ghervase Adina Iuliana, în prezent aflată în Penitenciarul Bacău, trimisă în judecată prin rechizitoriul emis la data de 07.11.2022, în dosarul de urmărire penală al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi, pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat (victime – Cojocaru Ioan, Şutacu Gheorghe, Bounegru Constantin Alexandru şi Duca Nicolae Ciprian), tentativă la omor calificat şi conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, precizează magistrații.

Noaptea de 16 iunie 2022 avea să fie una tragică. Un accident teribil a mobilizat o grămadă de oameni, iar deznodământul a fost unul dureros. Adina Iuliana Ghervase a provocat un accident rutier ce a fost soldat cu mai mulți morți. Din cauza vitezei, femeia a pierdut controul voalnului, a lovit o casă, iar apoi a intrat într-un grup de opt oameni.

În urma impactului violent, patru oameni au decedat, iar trei au fost grav răniți. Oamenii legii au ajuns imediat la fața locului și au constatat că femeia se urcase la volan sub influența băuturilor alcoolice. Aceasta avea o alcoolemie de 0.42 mg/l alcool pur în aerul expirat, potrivit cancan.ro.

Comenteaza