Decizie șocantă în cazul șoferiței care a omorât două fete, în timp ce conducea moartă de beată

Decizie șocantă în cazul șoferiței care a omorât două fete, în timp ce conducea moartă de beată

Bețiva care a spulberat cu mașina două fete nevinovate, ar putea scăpa nevătămată. Instanța susține că la dosar n-ar fi suficiente pentru a o incrimina.

Marcela Leonte, șoferița bețivă care a omorât două fete, a fost anunțată, oficial, că va fi judecată pentru ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. Decizia a fost dată după ce, în decembrie 2021, șoferița ucigașă a contestat hotărârea prin care se stabilise ca procesul să înceapă. Cu toate că știa că n-are nicio șansă să blocheze procesul, ucigașa a mai câștigat câteva luni de libertate, amânând condamnarea. „Respinge ca nefondată contestaţia formulată de inculpata Leonte Marcela (cu date) împotriva încheierii pronunţate la data de 22.12.2021 de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Judecătoriei Sectorului 2 Bucureşti în dosarul nr. 23250/300/2021/a1. Obligă contestatorul inculpat la plata sumei de 300 lei cu titlul de cheltuieli judiciare. Definitivă”, a hotărât instanța.

Inițial, ucigașa a declarat că accidentul a avut loc pentru că a strănutat de mai multe ori la volan și a încurcat pedalele. La locul măcelului pe care l-a comis, Marcela Leonte a refuzat să sufle în etilotest, invocând probleme de sănătate. După ce a fost reținută pentru 24 de ore sub acuzația de ucidere din culpă, ea a recunoscut că a băut rom şi că regretă cele întâmplate. Conform procurorilor, aceasta avea un nivel de 1,25 g/l alcool pur în sânge și a accelerat în loc să frâneze, moment în care le-a accidentat mortal pe cele două fete. „În fapt, s-a reținut că, la data de 27.02.2021, în jurul orelor 15.35, inculpata a condus autovehiculul marca Mercedes Benz GLA, pe Str. Fructelor din sectorul 2 al Municipiului București, dinspre Str. Gherghiţei către Str. Menţiunii, având o îmbibaţie alcoolică de 1,25 g/l alcool pur în sânge (...) Când a ajuns la intersecția cu Str. Menţiunii, a pierdut controlul asupra direcției de mers, accelerând în loc să frâneze, şi a pătruns pe trotuarul din dreptul imobilului cu nr. 176, unde a accidentat mortal o persoană vătămată în vârstă de 6 ani şi o persoană vătămată în vârstă de 20 de ani, acestea din urmă aflându-se aşezate pe bordură, a rupt stâlpul de beton de susținere a iluminatului public şi s-a oprit în gardul imobilului cu nr. 176", menționa Parchetul, la momentul respectiv.

În timpul procesului de cameră preliminară, judecătorii au descoperit că Parchetul a făcut o gafă în dosarul șoferiței care a omorât două fete, pentru că în rechizitoriu nu ar fi menționat exact ce era mai important: „Constată neregularitatea actului de sesizare, rechizitoriu nr. 1646/P/2021 din data de 28.04.2021 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 București, în ceea ce privește descrierea faptei reținute în sarcina inculpatei Leonte Marcela”.

Mai mult, conform judecătorilor, polițiștii au încălcat drepturile uneia dintre familiile îndoliate, ascunzându-le rezultatul autopsiei și favorizând-o, astfel, pe ucigașă. „Constată încălcarea dreptului la apărare părților civile Ionescu Gabriel – Vasile și Ionescu Ana-Maria raportat la legalitatea dispunerii și efectuării autopsii medico-legale asupra cadavrului numitei Ionescu Raisa, dispusă prin Ordonanța din 27.02.2021 a organului de cercetare penală din cadrul DGPMB, ca urmare a faptului că părțile civile nu au fost informate cu privire la conținutul raportului medico-legal de necropsie A3/280/2021 în cursul urmăririi penale, nu au putut formula obiecțiuni sau solicitări suplimentare cu privire la concluziile rapoartelor de expertiză, luând cunoștință de acestea direct în camera preliminară”, au precizat magistrații, potrivit spynews.ro.

Etichete
Comenteaza