Șoferița din Iași, care a lovit mortal cei 4 muncitori, nu este la prima abatere. De ce a mai fost condamnată o dată

Șoferița din Iași, care a lovit mortal cei 4 muncitori, nu este la prima abatere. De ce a mai fost condamnată o dată
| Foto: cancan.ro

 O șoferiță în vârstă de 39 de ani, care se afla băută la volan, a ucis patru muncitori.

Mai mult decât atât, s-a aflat despre aceasta că ar mai fi fost condamnată în trecut, pentru că s-ar fi răzbunat pe fostul ei iubit. Ce s-ar fi întâmplat, de fapt, atunci?

O femeie în vârstă de 39 de ani, Adina Iuliana Ghervase, a ucis patru muncitori, după ce a pierdut controlul volanului și i-a izbit frontal. Aceasta se afla sub influența băuturilor alcoolice. Incidentul a avut loc în Păcurari. Unul dintre cei patru muncitori care au murit era chiar soțul unei cunoscute cântărețe de muzică populară. Toți muncitorii lucrau în cadrul Citadin SA, potrivit cancan.ro.

Potrivit informațiilor, femeia de 39 de ani ar mai fi fost condamnată în trecut, după ce s-ar fi răzbunat pe fostul ei iubit. Șoferița care a provocat accidentul mortal din Iași ar mai fi fost condamnată în urmă cu 12 ani, la 1 an și 6 luni cu suspendare. Atunci, femeia, alături de mai mulți bărbați, l-ar fi agresat și forțat pe fostul partener să îi dea bani, după ce bărbatul ar fi bătut-o. Apoi, în anul 2013, a intervenit reabilitarea de drept a condamnatei.

Mai mult decât atât, când femeia avea 20 de ani, a fost condamnată definitiv de Tribunalul Galați pentru vătămare corporală, potrivit în decizia Tribunalului. La vremea respectivă, femeia purta numele de familie Catrinar: „A fost condamnată inclpata Catrinar Adina Iuliana la o pedeapsă de 1 (un) an și 6 (șase) luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii prevăzute de art. 194 alin. 1 Cod penal, cu aplicarea art. 75 lit. a Cod penal (faptă săvârșită la data de 21/22.10.2003).

În temeiul art. 81 Cod penal, s-a dispus suspendare condiționată a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 3 (trei) ani și 6 (șase) luni, stabilit în condițiile art. 82 Cod Penal”.

Femeia și doi prieteni de-ai săi, un egiptean și un israelian, l-au forțat pe fostul său iubit, student străin la UMF Iași, să îi dea suma de 2000 de dolari, sub formă de tranșe. Înainte de acest lucru, femeia fusese bătută de fostul ei iubit.

„Partea vătămată K.S. a avut o relație de prietenie cu inculpata Catrinar Adina Iuliana, până în vara anului 2003, când cei doi s-au despărțit, inculpatat C.A.I. începând o relație de prietenie cu inculpatul E. A.H.F. Potrivit declarațiilor inculpatei, motivul despărțirii a fost că partea vătămată ar fi bătut-o, provocându-i o fisură a timpanului.

Întrucât leziunile suferite au necesitat tratament, inculpata C.A.I. a solicitat părții vătămate să suporte cheltuielile aferente tratamentului. Astfel, în luna septembrie 2003, inculpata a sunat-o pe partea vătămată K.S (în timp ce acesta se afla în Israel), pentru a-i spune că atunci când va reveni în România să îi plătească suma de 2.000 de dolari americani. În acest demers, inculpata a fost sprijinită de inculpatul E.A.H.F. (cu care avea o relație la acel moment), la sugestia acestuia spunându-i prin telefon părții vătămate că dacă nu va plăti, „va zbura din România”.

Până la data de 21.10.2003, partea vătămată nu s-a mai întâlnit cu inculpata și nici nu a mai vorbit cu aceasta la telefon.

În seara zilei de 21.10.2003, partea vătămată K.S., care se afla împreună cu martora A.A.S., s-a întâlnit cu inculpații E.A.H.F și A.L.J.S. în barul „F…” din Iași, împreună cu inculpații aflându-se și martorul R.C.C.

Astfel, cum rezultă din declarațiile tuturor celor opt persoane aflate la masa din bar, discuţiile purtate s-auu referit la plata sumei de 2.000 dolari SUA, sumă solicitată de inculpata C.A.I. părții vătămate K.S. (fostul iubit – n.red.). Din probele administrate în cauză, rezultă în mod neîndoielnic că partea vătămată nu a recunoscut plata unei asemenea datorii către inculpată, motiv pentru care a fost amenințată de către inculpaţii prezenți la masă cu bătaia și chiar cu moartea.

Discuțiile au durat aproximativ o oră și jumătate , până în jurul orei 00:30 . În timpul discuțiilor, inculpatul E. A.H.F. împreună cu partea vătămată K.S. au părăsit incinta localului, pentru a sta de vorbă între patru ochi. Potrivit declarației părții vătămate , în cursul discuției avute cu inculpatul E. A.H.F. , acesta i-ar fi adresat injurii şi ameninţări cu bătaia.

După ce cei doi au revenit în bar, inculpații i-au propus părții vătămate să semneze un înscris prin care să se oblige să plătească lunar suma de 200 dolari, până la acoperirea sumei de 2.000 de dolari, lucru cu care partea vătămată nu a fost de acord, pentru acest motiv inculpații amenințându-l din nou.

Pentru a pune capăt acestei neînțelegeri , inculpatul E. A.H.F. a propus să meargă cu toții la domiciliul inculpatului A.L.J.S. Astfel, au ieşit cu toții din local ( martorul S.A. părăsise localul cu puțin timp înainte, pentru a vorbi la telefon ), urcându-se în două maşini: într – un autoturism BMW s-au urcat inculpații A.L.J.S , E. A.H.F. şi C.A.I. precum şi partea vătămată K.S. şi martorul R.C.C , iar într-un autoturism Dacia Break au urcat inculpatul HD A , împreună cu învinuitul D.G. Deşi i s – a propus de către inculpatul E. A.H.F. să meargă împreună cu ei cu autoturismul BMW , martorul S.A refuzat, alegând să urmeze celelalte două autoturisme cu un taxi (condus de martorul G.G)”, scria la vremea respectivă, arată BZI.ro.

Comenteaza