Vestea ȘOC a momentului despre șoferița de la Iași care a omorât patru oameni

Vestea ȘOC a momentului despre șoferița de la Iași care a omorât patru oameni

Adina, șoferița din Iași care a ucis patru muncitori, circula cu o viteză de 148 km/h.

Tragedia de la Iași a șocat pe toată lumea. Luna trecută, o echipă a firmei Citadin din subordinea Primăriei Iași se afla la o lucrare. Muncitorii lucrau pe timp de noapte.

În acea noapte, patru muncitori au fost spulberați de mașina unei femei care conducea în stare de ebrietate. Patru persoane au decedat, iar alte patru au fost grav rănite.

În urma raportului de expertiză dinamică, a accidentului, s-a constatat că femeia circula cu o viteză de 148 de km/h, fiind și sub influența alcoolului. 

„Raportul de expertiză de dinamica accidentului în cazul de la Iași cu patru morți, arată că șoferița avea 148 km/h în oraș, în momentul impactului. Alcoolemia de asemenea una foarte mare de 1.13. Tulburător este faptul ca în una dintre declarațiile sale șoferița spune că nici măcar nu a fost la locul accidentului.”, a declarat avocatul Adrian Cuculis pentru știrilekanald.ro.

Potrivit avocatului Adrian Cuculis viteza autoturismului în momentul impactului cu zidul clădirii a fost de cca 131 km/h, iar la ieșirea din impact a fost de cca 76 km/h. 

Tragedia de la Iași putea fi evitată. Accidentul a avut loc din cauza abordării virajului cu o viteză peste limita la care deraparea nu ar mai fi avut loc. Conform avocatului Cuculis, viteza maximă la care putea fi abordat virajul fără ca deraparea să se producă este de cca 75 km/h. Dacă șoferița ar fi condus cu cel mult 98 km/h, ricoșarea autoturismului după impactul cu clădirea nu ar mai fi avut loc.

Accidentul devastator a avut loc joi, 16 iunie 2022, imediat după miezul nopții. Adina a fost văzută de vecini după ce a plecat de acasă, conducând sub influența alcoolului. Femeia, de 39 de ani, a pornit pe străzile orașului în viteză mare, lucru dovedit de camerele de supraveghere din zonă.

Șoferița se îndrepta în trombă pe șoseaua din cartierul Păcurari spre centrul orașului, fiind la mai puţin de 1 kilometru de Biblioteca Centrală Universitară.

Ea a ajuns într-o curbă, iar drumul s-a îngustat tot mai mult, apoi a pierdut controlul volanului și s-a izbit de o clădire de pe marginea drumului. Imediat a ricoșat într-un grup de muncitori de la Citadin. Ei asfaltau în jurul unei guri de canal. Făceau acest tip de lucrare noaptea pentru a nu încurca traficul. Zona era semnalizată cu popici specifici, iar girofarul autoutilitarei era aprins, a spus unul dintre supravieţuitori.

Patru bărbați au murit, iar alți patru au fost răniți. Imaginile de la fața locului sunt devastatoare. Martorii au transmis că una dintre victime cerea apă și zicea că nu vrea să moară pentru că are copii acasă.

Unul dintre muncitori a fost extrem de norocos și nu a avut nevoie de îngrijiri medicale. „Îmi amintesc doar că am căzut, în rest nimic. Nu am conştientizat ce s-a întâmplat. Am auzit când s-a izbit de perete şi apoi a venit spre noi. A fost o fracțiune de secundă, că n-am apucat să fac nimic. Eram exact lângă băieți, dar un pic mai lateral. Mi-au spus medicii că am scăpat, am avut zile. Dacă e nevoie voi merge să donez sânge pentru ceilalți colegi”, a declarat bărbatul.

Comenteaza