Condamnare de zile mari pentru șoferița care a ucis-o pe Anastasia, în timp ce conducea fără permis

Condamnare de zile mari pentru șoferița care a ucis-o pe Anastasia, în timp ce conducea fără permis

Șoferița care a s-a urcat la volan fără permis și a ucis o fetiță, a fost condamnată de autorități.

La începutul lunii iunie, Anastasia, o fetiță de doar patru ani din comuna Scobinți, județul Iași, a fost lovită de mașină.

La volan se afla o femeie care nu posedă permis de conducere. În urma impactului, fetița și-a pierdut viața.

La momentul accidentului, polițiștii ieșeni au întocmit un dosar penal pe numele femeii în vârstă de 28 de ani, sub aspectul infracțiunii de ucidere din culpă și conducerea unui vehicul fără permis.

Ulterior însă, încadrarea pentru care era judecată femeia s-a schimbat, fiind eliminată acuzația de ucidere din culpă. Magistrații au motivat această decizie prin faptul că tânăra șoferiță nu ar fi putut evita accidentul nici dacă ar fi avut permis de conducere.

„Inculpata nu a încălcat alte dispoziții legale, în afară de a conduce autoturismul fără permis, și nu a avut posibilitatea evitării producerii accidentului.

În consecință, producerea evenimentului rutier nu poate fi imputată acesteia, deoarece între conducerea autoturismului fără a deține permis de conducere și moartea victimei nu există legătură de cauzalitate. Și în situația în care inculpata ar fi deținut permis de conducere, având în vedere împrejurările săvârșiri faptei era în imposibilitate de a evita accidentul rutier”, se arată în comunicatul transmis de către Parchet cu ceva timp în urmă, potrivit wowbiz.ro.

Comenteaza