Răsturnare de situație în cazul criminalului din Bascov. Descoperirea șoc a anchetatorilor

Răsturnare de situație în cazul criminalului din Bascov. Descoperirea șoc a anchetatorilor

Presupusul criminal de la Bascov, în vârstă de 53 de ani, a ucis 5 persoane cu sânge rece.

Asasinul ar fi vrut să se răzbune și le-a povestit anchetatorilor că a plănuit pas cu pas masacrul, ba chiar avea un jurnal în care a scris din timp tot ce avea de gând să facă. 

Sora, fratele, părinții și nepoata de doar 5 ani se pare că dormeau când au sfârșit, rând pe rând, sub o ploaie de lovituri extrem de dure.

"Ceea ce am văzut în această seară nu am văzut de 10 ani, de când sunt medic legist!”, spune șeful medicilor legiști din Argeș.

Felul în care individul de 53 de ani cu tulburări psihice și-a masacrat familia i-a cutremurat până și pe legiștii care au ridicat cadavrele.

Se pare că toți cei 5- soră, fratele geamăn, părinții și nepoata de doar 5 ani ai asasinului au fost atacați prin surprindere- probabil în somn- astfel că niciuna dintre victime nu a apucat să se lupte cu monstrul. 

”Bărbatul a recunoscut în detaliu o anumită modalitate de săvârşire a faptelor. A venit şi cu un motiv pentru faptele sale, însă nu vi-l pot spune în acest moment al anchetei. Este cel mai şocant caz din ultimii ani, sunt cinci membri ai aceleiaşi familii, inclusiv un minor. Totul este şocant şi tulburător”, spune procurorul Laurenţiu Palaghiea, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş.

„La fața locului, lucrurile sunt greu de descris. Toate victimele poartă semne ale unor agresiuni intense!”, a recunoscut procurorul argeșean. 

Criminalul a recunoscut că a premeditat totul și le-a povestit anchetatorilor pas cu pas cum a comis odiosul măcel.

Prima dată și-a ucis fratele și părinții- cu care stătea în aceeași casă. Lângă cadavre au fost găsite pietre pline de sânge.

Apoi s-a dus ca turbat în cealaltă casă din curte unde era sora lui cu fetița ei de 5 ani. Le-a omorât fără și pe ele. Cumnatul lui, soțul femeii, era plecat la muncă, fiind medic la Spitalul Militar din Pitești.

Medicul a fost cel care a dat peste imaginile groazei- când a venit acasă de la serviciu. Încă e în stare de șoc și are nevoie de calmante ca să rămână în picioare. A bănuit din prima clipă cine ar fi fost în stare de asemenea atrocități.

Se pare că de ceva vreme bărbatul nu-și mai lua tratamentul. Medicul psihiatru care îl avea pe asasin în evidență le-a spus anchetatorilor că l-ar fi văzut ultima oară în urmă cu trei luni- dar că nu dădea semne de violență. Nu era era considerat periculos și nu avea nevoie de însoțitor.

Individul se pare că avea un jurnal în care asasinatele erau descrise amănunțit cu ceva timp înainte să fie comise- iar el nu a negat că a premeditat asta.

Leliana Pârvulescu, profiler criminalist, e de părere că asasinul avea discernământ atunci când a comis ororile.

"Criminalul din Argeș știa foarte bine ce a făcut, ce urma să se întâmple. A fost găsit un jurnal în care și-a notat cu lux de amănunte ce urma să facă, cum urma să facă, cum o să îi omoare pe cei 5. Surprinzător, chiar acești 5 au fost, știa clar că ei vor fi victimele. A avut conștientizarea consecințelor, a fugit, s-a ascuns, și-a luat alimente să reziste. Nu a fost ceva de moment", a explicat Leliana Pârvulescu, potrivit știrilekanald.ro.

Comenteaza