O nouă audiere în cazul accidentului teribil de la 2 Mai. Avocatul șocat de desfășurarea anchetei: ”Declarațiile familiilor...”

O nouă audiere în cazul accidentului teribil de la 2 Mai. Avocatul șocat de desfășurarea anchetei: ”Declarațiile familiilor...”

Părinții tinerilor uciși cer dreptate și nu se lasă până când vinovatul nu va plăti pentru faptele sale.

Tragedia de la 2 Mai din data de 19 august a întristat o țară întreagă. În urma acestui eveniment, doi tineri, Sebastian în vârstă de 21 de ani, și Roberta de 20 de ani au murit iar alte trei persoane au fost rănite. Matei Vlad Pascu a fost arestat preventiv de Judecătoria Mangalia și este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului.

Vlad Pascu ar mai fi fost iertat în trecut de oamenii legii după ce ar fi fost prins cu substanțe interzise.

Mai exact, pe 21 decembrie anul trecut, procurorii au emis o ordonanță de renunțare la urmărire penală pe motiv că era o cantitate mică de droguri de risc și că   „suspectul a avut o atitudine sinceră, precum și existența unei disproporții vădite între cheltuielile pe care le-ar implica desfășurarea unui proces penal și gravitatea urmărilor produse sau care s-ar fi putut produce prin săvârșirea infracțiunii”. 

Avocatul Adrian Cuculis a vorbit în exclusivitate pentru stirilekanald.ro despre stadiul anchetei, dar și despre cum va lupta pentru dreptatea Robertei, tânăra decedată în accident.

”Astăzi, 1 septembrie,  la IPJ Brăila ora 13:00, va avea loc audierea persoanei vătamate în accidentul de la 2 Mai. De asemenea, o altă comisie rogatorie în teritoriu va stabili inclusiv ceea ce au văzut cei care au scăpat cu viață, înaintea impactului dar și posibile constituiri de părți civile”, a spus Adrian Cuculis.

”S-a stabilit expertiza tehnică cu privire la producerea accidentului, asta o dată. Și numărul doi, am avut audierea părinților Robertei, astăzi se face audierea, chiar a plecat un coleg de-ai noștri către audierea de la Brăila. Vor fi alte două audieri săptămâna viitoare în București cu celelalte victime. Așteptăm raporturile necropsiei, bineînțeles. Formulăm săptămâna asta plângerile penale împotriva ăstuia, solicităm schimbarea de încadrare dacă va fi cazul, dar să vedem deocamdată dosarul”,  a precizat avocatul.

”Declarațiile familiilor tinerilor decedați sunt șocante, vă dați seama, cum au putut să-și vadă copiii acolo, ceva îngrozitor, adică și din poze reiese. Vă dați seama că este complicat să-ți pierzi copilul, darămite să-l vezi în condițiile acestea. Am fost la Udriște pentru primele audieri din dosar. Atâta tărie și determinare pentru a schimba ceva nu am mai văzut decât la o altă tragedie, la Raisa, fata omorâtă de către polițistul Popescu. Am reușit să stabilim obiectivele expertizei ce urmează a fi făcuta cu privire la modul de producere al accidentului, și de asemenea, am adus ca parte responsabilă civilmente și BAAR (Biroul asiguratorilor auto din România). Părerea mea este că vinovatul riscă o pedeapsă și pe viață”,  a mai spus Adrian Cuculis, potrivit stirilekanald.ro.

Comenteaza