Indiciul tulburător care i-a făcut pe anchetatori să descopere legătura dintre femeia găsită ucisă la marginea autostrăzii și criminalul ei. Greșeala care i-a fost fatală: „Lucruri care ajută la identificarea făptuitorului"

Indiciul tulburător care i-a făcut pe anchetatori să descopere legătura dintre femeia găsită ucisă la marginea autostrăzii și criminalul ei. Greșeala care i-a fost fatală: „Lucruri care ajută la identificarea făptuitorului"
| Foto: wowbiz.ro

Criminologii au oferit detalii importante din cazul femeii găsite fără suflare pe un câmp, în apropiere de autostrada A1.

O țară întreagă este îngrozită de când rămășițele unei femei au fost găsite aruncate pe un câmp, la marginea autostrăzii A1. La scurt timp după ce victima a fost identificată ca fiind o femeie de 38 de ani, ce dispăruse în urmă cu o lună, autoritățile au făcut primele declarații despre posibilul autor al faptei oribile. Iată ipotezele pe care le iau în calcul privind modul de operare al criminalului.

Anchetatorii înaintează cu pași repezi în cazul trupului tranșat ce a fost găsit vineri pe un câmp, în Dâmbovița. După ce rezultatele testelor ADN au arătat că femeia ucisă era dată dispărută de sora ei încă de luna trecută, criminologii au și primele piste în ceea ce privește autorul acestei fapte oribile. 

Dan Antonescu, fost șef al Serviciului Omoruri din cadrul Poliției Capitale, a vorbit despre acest caz, dezvăluind câteva lucruri esențiale în descoperirea criminalului. Potrivit acestuia, cel mai important aspect este reprezentat de camerele de supraveghere amplasate în zonă, care ar putea ajuta la refacerea întregului traseu al crimei.

În cazul crimei din Dâmbovița, polițiștii au analizat deja imaginile surprinse în ultimele 30 de zile, încercând să refacă traseul principalului suspect. De asemenea, locul în care trupul femeii a fost găsit, mai precis câmpul de lângă autostrada A1, nu ar fi unul ales la voia întâmplării, ci are întotdeauna legătură cu criminalul, menționează Dan Antonescu.

„Am avut mai multe cazuri similare pe care le-am anchetat sau le-am studiat pentru emisiuni, unul a fost în județul Giurgiu, unde o proxenetă a ucis o fată.

De ce găsim aceste cadavre pe câmp? Pentru că întotdeauna locul faptei are legătură cu autorul. Altfel n-ar risca să fie prins cu sacul plin de bucăți de cadavru. Mai este un indiciu legat de partea de autostradă pe care a fost găsit cadavrul, pentru că nu poate opri decât pe dreapta, din direcția de deplasare. Nu traversează nimeni autostrada cu un cadavru în brațe. Sunt câteva lucruri foarte logice, în anchetă, care ajută la identificarea făptuitorului, iar camerele video sunt cele mai importante.

Prima grijă a anchetatorilor este identificarea victimei, apoi se merge spre cercul infracțional, din care apare suspectul, apoi se confruntă probele”, a declarat Dan Antonescu, fost șef al Serviciului Omoruri din cadrul Poliției Capitalei, potrivit wowbiz.ro.

Comenteaza