Bombă în cazul Elodia. Cristian Cioacă ar putea să fie eliberat?!

 Bombă în cazul Elodia. Cristian Cioacă ar putea să fie eliberat?!

După aproape 11 ani de detenție, fostul polițist Cristian Cioacă, acuzat de uciderea soției sale, ar putea să fie eliberat.

În ultimele patru luni, Cioacă a avut două tentative de a părăsi pușcăria din Mioveni pentru bună purtare, înainte de ispășirea pedepsei.

Prima a fost în luna ianuarie când, însă, comisia închisorii nu a văzut în fostul ofițer de Ordine Publică de la Poliția Brașov un personaj pregătit să reintre în viața de om liber.

A doua oară, însă, evaluatorii – judecătorul de supraveghere care este și președintele comisiei, directorul pușcăriei, responsabilul cu siguranța deținerii, specialistul care are în grijă educația și asistența psihosocială, dar și un consilier de probațiune, au căzut de acord că deținutul Cioacă Cristian întrunește toate condițiile care să-i permită să plece acasă.

Astfel, miercuri, 10 mai, cel condamnat pentru uciderera soției sale, Elodia Ghinescu, a primit avizul favorabil la care a visat în ultimele luni.

Cererea sa cu propunere de liberare condiționată, care a primit deja avizul favorabil al comisiei închisorii, trebuie studiată și confirmată de magistrații Judecătoriei Pitești care, la termenul fixat pentru data de 17 mai, vor avea ultimul cuvânt.

Și un eventual recurs al procurorilor ar putea bloca eliberarea fostului polițist înainte de termen, dar, la rându-i, Cioacă poate ataca cu recurs deciziile care îi vor bloca ieșirea din penitenciar, potrivit evz.ro.

Comenteaza