Cristian Cioacă iese din pușcărie?! Ce răspuns a primit la cererea de eliberare

Cristian Cioacă iese din pușcărie?! Ce răspuns a primit la cererea de eliberare

Cristian Cioacă a aflat că solicitarea sa de eliberare condiționat a fost respinsă și că va rămâne în continuare în arest.

Luni, judecătorii au analizat solicitarea lui Cristian Cioacă, după ce a cerut să fie eliberat condiționat. Fostul polițist le-a explicat magistraților că a executat mai bine de opt ani din pedeapsă, ceea ce înseamnă jumătate din pedeapsă.

Judecătorii au respins cererea de eliberare condiționată, motivând solicitarea ca una neîntemeiată, ceea ce înseamnă că fostul polițist își va petrece și următoarea perioadă în închisoare.

Cristian Cioacă a fost dus luni la Judecătoria Pitești, unde a aflat că solicitarea sa în care cerea eliberarea condiționată a fost respinsă. Hotărârea luată de judecători nu este definitivă și poate fi atacată, iar potrivit legii, acest lucru ar putea avea loc abia în luna mai.

Pentru a putea fi eliberat, fostul polițist ar trebui să execute 4.566 de zile din pedeapsă, iar el și-a petrecut 3.130 de zile în arest. Cristian Cioacă s-a bucurat de câte zile de libertate, după ce a lucrat în închisoare, dar și printr-un recurs compensatoriu.

Pe 11 ianuarie, Judecătoria Pitești a respins cererea lui Cristian Cioacă, dar fostul polițist a făcut recurs, iar primul termen a avut loc astăzi.

Pe 19 iunie 2014, a fost condamnat la 15 ani și opt luni de închisoare, pedeapsă la care s-au adăugat alți cinci ani în care i-au fost interzise anumite drepturi, după ce, inițial, judecătorii stabiliseră 22 de ani de închisoare.

Cazul Elodiei Ghinescu a fost unul dintre cele mai mediatizate, având în vedere că fostul polițist nu a recunoscut niciodată în fața oamenilor legii faptul că și-a ucis soția, iar cadavrul femeii nu a fost găsit.

Elodia Ghinescu a fost dată dispărută în noaptea dintre 29 și 20 august 2007, iar soțul său a anunțat autoritățile câteva zile mai târziu, pe 5 septembrie.

După o perioadă în care familia femeii a cerut să se facă dreptate, Cristian Cioacă a fost condamnat la închisoare, fiind acuzat că a lovit-o de mai multe ori pe soția sa, ceea ce ar fi dus la deces, potrivit spynews.ro.


 
 
 
 
 

Comenteaza