S-a aflat! Câte buncăre are Vladimir Putin și câți oameni scapă cu viața în cazul unui atac nuclear

S-a aflat! Câte buncăre are Vladimir Putin și câți oameni scapă cu viața în cazul unui atac nuclear

Vladimir Putin, președintele Rusiei deține mai multe buncăre unde s-ar putea ascunde în caz de atac nuclear.

Primul dintre cele două buncăre este prevăzut să adăpostească 10.000 de persoane. Unul, dacă e să dăm crezare presei străine, se află la 300 de metri sub Kremlin, iar celălalt lângă Universitatea de Stat din Moscova.

Pe lângă aceste buncăre pentru adăpostirea oamenilor, mai există alte două buncăre cu alimente, oxigen, echipamente de comunicații etc. Acestea s-ar afla amenajate în Bașkiria și în regiunea Sverdlovsk.

Se pare că cel de-al doilea buncăr este prezăvut să adăpostească 60.000 de oameni, dar, dacă este necesar, se poate ajunge până la 300.000 de oameni, care pot locui acolo timp de 6 luni. Se pare că acesta nu este, de fapt, locul unde președintele Vladimir Putin ar ajunge în cazul unei catastrofe.

Buncărul se află la câțiva kilometri de orașul închis Mezhgorje, ceea ce ar însemna că ar dura prea mult timp ca să ajungă până acolo, potrivit publicației Pravda.ru

Nu se știe sigur dacă familia liderului se afla într-unul din aceste două buncăre, cert este că Vladimir Putin a ordonat ca Alina Kabaeva,  alături de copii lor, să fie duși într-un adăpost ferit de efectele unui posibil atac nuclear.

Vladimir Putin a reușit să înspăimânte o lume întreagă. Din cauza eșecurilor militare, liderul rus a schimbat tactica și a venit cu noi amenințări. Potrivit ofițerului american Robert Baer, Putin ar putea ajunge să folosească armele nucleare.

„Cred că șansele ca Vladimir Putin să escaladeze sunt aproape de zero… pur și simplu nu poate renunța la atât de mult teren, să fie perceput ca pierzând războiul și, în același timp, să continue să fie liderul Rusiei. Probabilitatea de a apela la arme nucleare – cel puțin la armele nucleare tactice – crește pe zi ce trece.

Este un om puternic… e imaginea pe care și-a creat-o în ultimii 20 de ani – el nu cedează nemulțumirilor. Este încolțit. Este complet încolțit, și la fel ca un rechin, trebuie să meargă mai departe. El continuă să bombardeze orașe ucrainene. Continuă să înșface oameni. Continuă să se țină pe poziție și nu îl văd capitulând în niciun fel”, a declarat Robert Baer pentru CNN, citat de cancan.ro.

Comenteaza