Vladimir Putin A SEMNAT o nouă lege! Decizia a intrat în vigoare

Vladimir Putin A SEMNAT o nouă lege! Decizia a intrat în vigoare

Vladimir Putin a promulgat legea care prevede extinderea restricţiilor în ceea ce privește drepturile comunității LGBT.

Preşedintele rus Vladimir Putin a promulgat, luni, 5 decembrie, o lege care prevede extinderea restricţiilor asupra promovării a ceea ce denumeşte țeful statului rus „propagandă LGBT”, interzicând practic orice exprimare în spațiul public a comportamentului sau stilului de viaţă LGBT în Federația Rusă, a informat Reuters.

Potrivit noii legi promulgate de către Vladimir Putin, care amplifică interpretarea a ceea ce este calificat drept „propagandă LGBT” în Rusia, orice acţiune sau răspândire de informaţii calificate drept o încercare de a promova subiectul homosexualităţii în spațiul public, online sau în filme, cărţi ori reclame ar putea fi sancţionată cu o amendă severă din partea statului rus.

De asemenea, legea extinde o anterioară lege împotriva propagandei LGBT în Rusia care a interzis „manifestarea” unui comportament LGBT în faţa copiilor.

Legea a survenit în contextul în care autoritățile de la Kremlin exercită o presiune sporită față de grupurile minoritare şi oponenţilor regimului lui Vladimir Putin în Rusia, anulând grupuri media independente şi continuând înăbuşirea libertăţii de exprimare. În același timp, Moscova îşi intensifică o campanie lungă de un deceniu pentru a promova ceea ce ea spune că sunt valori „tradiţionale”, a mai notat sursa citată.

Autorităţile au folosit deja legea existentă cu scopul de a opri marşuri Gay Pride şi pentru a reţine activiştii care promovează drepturile homosexualilor. Grupurile pentru drepturile omului au susținut faptul că noua lege vizează să elimine cu totul din viaţa publică aşa-numitele stiluri de viaţă LGBT „netradiţionale”, practicate de lesbiene, bărbaţi gay, bisexuali şi persoane transgender, potrivit capital.ro.

Etichete
Comenteaza