Vladimir Putin a luat decizia finală! Vestea care va cutremura toată Europa

Vladimir Putin a luat decizia finală! Vestea care va cutremura toată Europa

Vladimir Putin nu are de gând să oprească războiul din Ucraina, pe care îl conduce de aproape 50 de zile.

După mai bine de șase săptămâni de la invazia Ucrainei, tot mai multe țări se așteptau ca războiul să ia sfârșit, însă se pare că Rusia are cu totul alte planuri. Țara condusă de Vladimir Putin a schimbat tactica de război.

Informații de ultimă oră din Ucraina. Se pare că președintele rus, Vladimir Putin nu are în plan să renunțe prea curând, iar acest lucru este confirmat de mai multe rapoarte, dar și imagini din satelit.

Conform imaginilor, preluate de cei de la BBC, Rusia adună trupe și echipamente în cel puțin trei locuri de la granița cu Ucraina. Este vorba despre regiunile Belgorod și Voronej, dar și de cele din jurul orașului Matveev Kurgan din sud, arată sursa citată.

La rândul său, Institutul pentru Studiul Războiului precizează că la nivel național, în interiorul Ucrainei, Rusia își consolidează operațiunile în jurul orașului Izyum și se pregătește să avanseze spre sud pentru a cuceri Slovyansk. În ceea ce privește următoarea mișcare, sursei editate precizează că sunt șanse mari ca din acel punct, trupele ruse să își dorească să avanseze spre est sau sud-est pentru a încercui un contingent de forțe terestre ucrainene.

Aceleași surse menționează faptul că, în cazul în care Mariupol ar urma să cadă, trupele rusești ar putea începe să avanseze spre nord pentru a finaliza încercuirea unui grup mai mare de trupe ucrainene. Trebuie menționat faptul că unele dintre cele mai experimentate și mai bine echipate unități ucrainene se află în est.

Institutul mai subliniază și faptul că acestea sunt puternic ancorate în poziții cheie. În același timp, mai sunt zvonuri conform cărora trupele ruse ar putea avea dificicultăți în a le angaja.

În tot acest timp în care imaginile din satelit confirmă anumite mișcări făcute de Rusia, Moscova neagă orice, la fel cum nu este de acord nici cu acuzațiile aduse în legătură cu situația de la Bucha.

Amintim faptul că potrivit datelor centralizate de Ministerul ucrainean de Interne, citat de Sky News, peste 720 de persoane au fost ucise în Bucea și în alte suburbii ale Kievului, care au fost ocupate de trupele ruse, și peste 200 sunt considerate dispărute.

 
Totodată, au fost descoperite 403 cadavre doar la Bucha, numărul fiind în creștere. Investigațiile continuă însă, conform informațiilor transmise de biroul procurorului general al Ucrainei. Se investighează inclusiv și evenimentele din districtul Brovary, care se află în nord-est, potrivit capital.ro.

Comenteaza