Decizia momentului în România. Se dau banii înapoi pe pensiile din ianuarie după ce taloanele au fost tipărite greșit

Decizia momentului în România. Se dau banii înapoi pe pensiile din ianuarie după ce taloanele au fost tipărite greșit

 Guvernul a anunțat că se dau banii înapoi pe pensiile din luna ianuarie 2023.

Dimineața a început cu o veste bună pentru unii seniori din România. Se dau banii înapoi pe pensii, după ce unora le-au fost opriți bani pentru a se contribui la asigurările de sănătate de anul trecut.

Se dau banii înapoi pe pensiile din ianuarie, după ce taloanele au fost tipărite greșit

Cei ce primesc banii înapoi sunt seniorii care primesc lunar o pensie mai mare de 4.000 de lei. Guvernul român a decis să aprobe restituirea eșalonată a sumelor reținute. Totul a fost anunțat de Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Executivului.
 
Românii primesc banii înapoi pe parcursul acestui an. De reținut este faptul că sumele nu vor fi primite într-o singură tranșă.

„Este vorba de o restituire din oficiu pentru sumele reţinute în cursul anului 2022, urmând ca acest proces de restituire să aibă loc într-un interval asemănător cu cel în care a avut loc reţinerea acestor sume, respectiv într-un interval de un an de zile”, a declarat Dan Cărbunaru.

Potrivit primelor informații, banii vor fi primiți de pensionari în tranșe lunare. Sumele vor intra pe card în perioada 1 martie 2023 - 28 februarie 2024. Procedura de plată eșalonată se va face prin deciziile judecătorești din perioada 28.12.2022 - 01.02.2023.

„Procedura de plată eşalonată se aplică şi în ceea ce priveşte plata sumelor prevăzute prin hotărârile judecătoreşti devenite executorii în perioada 28.12.2022-1.03.2023. Dispoziţiile se aplică în mod corespunzător şi sumelor reţinute din pensiile private şi din pensiile facultative, pentru partea care depăşeşte suma de 4.000 de lei. Restituirea sumelor reţinute se face, din oficiu, de către Casa Naţională de Pensii Publice, prin casele teritoriale de pensii, precum şi de către casele de pensii sectoriale şi de către entităţile care plătesc venituri din pensii”, potrivit unui comunicat.
 
Pensionarii care primesc mai mult de 4.000 de lei în fiecare lună își vor avea banii înapoi în urma deciziei, potrivit spynews.ro.
 
 
 
 

Comenteaza