Și-a înscenat propria moarte cu un caiac pe râu ca să scape de oroarea pe care a făcut-o

Și-a înscenat propria moarte cu un caiac pe râu ca să scape de oroarea pe care a făcut-o
| Foto: stirilekanald.ro

Un american de 41 de ani și-a înscenat moartea, prefăcându-se că s-a înecat în râul Mississippi, după ce fusese dat dispărut de peste o lună.

Un bărbat care a fost dat dispărut de peste o lună și despre care se credea că a murit înecat în urma unui accident cu caiacul, a fost arestat pentru viol.

Melvin Emde, 41 de ani, din Talihina, Oklahoma, a fost dat dispărut de fiul său Seth în timp ce se afla pe râu cu caiacul.

Dispariția bărbatului a avut loc la începutul lunii august, când Seth le-a spus autorităților că tatăl său s-a înecat în râul Mississippi, lângă Hahnville, Louisiana.

Emde se confrunta cu acuzații grave de „sechestrare și violul unui copil de către un adult”, în comitatul Brunswick, Carolina de Nord.

Bărbatul trebuia să fie în fața instanței a doua zi după ziua în care a dispărut fără urmă.

Autoritățile au presupus inițial că suspectul s-a sinucis, însă investigațiile ulterioare au dezvăluit un alt adevăr.

Un purtător de cuvânt al Biroului Șerifului Parohiei St. Charles a declarat: „Am devenit imediat bănuitori că ar putea fi vorba despre o înscenare de moarte prin înec, pentru ca Emde să scape de acuzațiile din comitatul Brunswick".

„Cu toate acestea, nu am putut să ne expunem public suspiciunile de teamă să nu-l punem în temă și să-l facem să se ascundă și mai bine”, a explicat polițistul.

Suspectul a fost arestat pe 17 septembrie, la o lună și 10 zile după anunțul dispariției sale în apele învolburate ale râului Mississippi.

Detectivii au aflat că Emde purta un senzor de monitorizare la gleznă, ca o condiție de eliberare pe cauțiune, și l-au putut urmări prin acel semnal și cu ajutorul a două telefoane pre-pay pe care le folosea.

Polițiștii l-au găsit pe Emde pe o motocicletă fără plăcuță de înmatriculare și l-au arestat pe loc. Analizele ADN și amprentele au arătat că el este suspectul dispărut.

Șeriful Greg Champagne de la biroul șerifului parohiei St. Charles a spus: „Acum este timpul ca domnul Emde să își înfrunte acuzațiile grave din Carolina de Nord”, potrivit stirilekanald.ro.

Comenteaza