Primele informații din ancheta de la Egipt. Ce concluzie au tras anchetatorii după ce două femei au fost ucise de rechin...

Primele informații din ancheta de la Egipt. Ce concluzie au tras anchetatorii după ce două femei au fost ucise de rechin...

Comisia, care anchetează cazul femeilor mâncate de rechin, a tras primele concluzii.

Comisia din Egipt a publicat un raport de 8 pagini, cu o primă concluzie privind cele două atacuri din Marea Roșie, acolo unde două femei, o româncă și o austriacă, au fost ucise de un rechin. Mai precis, specialiștii au atribuit cele două atacuri unui singur rechin, se arată în raport, potrivit wowbiz.ro.

Totodată, comisia de specialitate egipteană a mai precizat, în respectivul raport că, „motivul din spatele atacului a fost, cel mai probabil, hrana”, conform agenției de știri EFE.

Potrivit specialiștilor, sezonul de reproducere stă, de fapt, la baza atacurilor recente ale rechinilor în Marea Roșie, acolo unde o româncă și o austriacă și-au pierdut viața, asta deoarece rechinii se aflau în căutare de hrană și înotau în ape puțin adânci. 

Așadar, la aproape două săptămâni de la moartea turistei românce, Roxana Donisan pe numele său, specialiștii din Egipt au ajuns la concluzia că, aceasta a fost atacată prima dată, înaintea turistei din Austria, în stațiunea Sahl Hashish din Hurghada, deși prima victimă ce a fost descoperită a fost turista austriacă.

De asemenea, în raportul de opt pagini publicat de comisia de specialiști de la protectoratul Mării Roșii și de la Asociația de Conservare și Protecție a Mediului din Hurghada, se arată că în spatele celor două atacuri s-a aflat, de fapt, „un singur exemplar de rechin tigru”. La baza concluziei specialiștilor au stat „urmele de mușcătură de pe corpurile victimelor, care făceau snorkeling”.

Comenteaza