O mamă și-a ucis fiica de șase ani, când a aflat că are COVID. Tatăl fetei:"Era convinsă că o să moară”  

O mamă și-a ucis fiica de șase ani, când a aflat că are COVID. Tatăl fetei:"Era convinsă că o să moară”  
| Foto: observatornews.ro

O mamă şi-a omorât fetiţa de cinci ani după ce a aflat că are covid. Aceasta era convinsă că va rămâne orfană dacă ea va muri de Covid. 

Sutha Sivanantham, în vârstă de 36 de ani, şi-a înjunghiat propria fetiţă cu peste 15 lovituri de cuţit, dormitorul apartamentului lor din Mitcham ,sudul Londrei. Ulterior a încercat să îşi pună capăt zilelor.

Mama se plângea de diferite boli de aproape un an, iar soţul a declarat în faţa anchetatorilor că cel mai probabil frica de virus şi restricţiile împotriva Covid au împins-o spre un punct extrem

Sayagi Sivanantham a fost găsită într-o baltă de sânge cu peste 15 lovituri de cuţit, în locuinţa familiei. Tatăl, Suganthan Sivanantham, a aflat la muncă de tragedie, când a fost chemat pentru a i se spune că soţia lui tocmai ce a omorât copila de doar şase ani.

“Cred că restricţiile ar fi putut avea efect asupra sănătăţii sale mintale. A luat în serios restricţiile şi a fost pietrificată de gândul că va lua virusul, credea că o să moară” a declarat bărbatul în boxa martorilor, în timp ce îşi ştergea lacrimile.

Femeia nu vorbea engleză deşi locuia în Marea Britanie din 2006, după o căsătorie aranjgată cu soţul ei. Bărbat a descris-o ca fiind “o mamă foarte bună”. Din toamna anului 2019, mama ar fi început să se plângă spunând că ar avea anumite dureri misterioase, iar în vara anului următor a început să acuze ameţeli şi pierdere în greutate.

„Inculpatul a dezvoltat o îngrijorare morbidă pe care o suferea de boli grave nediagnosticate. Se pare că a devenit convinsă că avea să moară” a declarat procurorul Bill Emlyn-Jones.

Testele făcute în spital au arătat însă că femeia a fost într-adevăr infectată cu Sars-Cov 2 la un momentdat.

În noaptea dinaintea incidentului, ea și-a întrebat în mod specific soțul dacă va avea grijă de copii în cazul morții ei, a spus domnul Emlyn-Jones: „În dimineața zilei de 30 iunie 2020, ea i-a cerut soțului ei să nu meargă la serviciu, dar a explicat că trebuie să plece, lăsând-o acasă cu fetiţa”.

În cursul zilei ea şi-a sunat câţiva prieteni pentru a le spune că nu se simte bine, că este bolnavă, dar aceştia u încercat să o liniştească spunându-i că totul este în regulă. Câteva ore mai târziu, în jurul orei 16.00, vecinii au fost chemați la apartamentul din Monarch Parade, Mitcham, potrivit observatornews.ro.

Au găsit-o pe femeie pe podea, cu o plagă gravă înjunghiată în zona abdomenului” a continuat Emlyn-Jones.

Ambele au fost duse la spital cu un elicopter smurd, dar Sayagi a fost declarată la scurt timp decedată. Fusese înjunghiată de 15 ori, iar două dintre răni îi pătrunseseră în inimă. În spital, Sivanantham i-a spus unui doctor că este îngrozită şi că are senzaţia că este pe punctul de a muri.

„Ea a mai spus că în ziua crimei se simțise de parcă ar fi dormit și visează; știa că își face rău, dar ‘nu şi-a dat seama că o răneşte’. Inculpata a fost acuzată la 11 septembrie 2020, iar din apartament au fost confiscate două scrisori. Într-una dintre acestea, ea cere din nou iertare și spune că încă 'nu știe ce i s-a întâmplat în ziua aceea’”.

Comenteaza