O mamă cu cancer și-a amputat picioru pentru a-și salva copilul din burtă: „Aş mai putea trăi câteva luni ori câţiva ani. Nu contează"

O mamă cu cancer și-a amputat picioru pentru a-și salva copilul din burtă: „Aş mai putea trăi câteva luni ori câţiva ani. Nu contează"
| Foto: observatornews.ro

O mămică a decis să-și amputere piciorul drept pentru a-şi putea salva copilul nenăscut. Asta după ce medicii au diagnosticat-o cu o tumoare.

Kathleen Osborne, în vârstă de 28 de ani, din Wisbech, Cambs, s-a bucurat nespus când a aflat că este însărcinată pentru a treia oară. Îşi făcea deja planuri şi se gândea dacă bebeluşul va fi băiat sau fetiţă, când o veste cumplită a dat întreaga familie peste cap.

În urma analizelor medicii au descoperit că are o tumoare la nivelul membrelor, iar şansele de supravieţuire în lupta cu boala se rezumau la o alegere: decizia de a avorta pentru a putea începe curele de chimioterapie, ori decizia de a-i fi amputat piciorul pentru înlăturarea tumorii.

La patru luni de sarcină, viitoarea mămică a renunţat la picior, urmând ca la începutul lunii martie să o aducă pe lume pe micuţa Aida-May, cu opt săptămâni mai devreme. Fusese diagnosticată anterior de două ori cu cancer, aşa că opţiunea de a renunţa la picior pentru a-i salva viaţa fiicei sale a fost una extrem de uşoară, recunoaşte ea. Ar fi făcut orice pentru minunea ei, inclusiv să renunţe la propria viaţă.

„Sunt mulţumită de decizie. Am vrut o surioară pentru cei doi băieţi mai mari ai mei”, a spus Kathleen.

Din nefericire, cadrele medicale au descoperit şi o a patra tumoare la nivelul plămânilor când se afla la jumătatea sarcinii, cea din urmă fiind inoperabilă.

„Aş mai putea trăi câteva luni ori câţiva ani. Nu contează, accentul meu acum este pus pe a-mi face amintiri alături de copilaşii mei”, a mărturisit mama, potrivit observatornews.ro.

Comenteaza