Influencer anchetat după moartea unei fetițe de 10 ani. El a dat startul provocării periculoase de pe TikTok

Influencer anchetat după moartea unei fetițe de 10 ani. El a dat startul provocării periculoase de pe TikTok
| Foto: cancan.ro

Influencerul italian care a dat startul provocării periculoase de pe TikTok, în urma căreia o fetiță de 10 ani a murit asfixiată, este anchetat de Poliție. Bărbatul are 48 de ani și este din provincia Siracuza. 

Potrivit presei din Italia, bărbatul are în jur de 731.000 de urmăritori de toate vârstele pe rețeaua socială, iar conținutul nu are restricții pentru minori.

Autoritățile au identificat deja un indiciu pe profilul său un videoclip în care o femei și un bărbat încearcă să facă provocarea care i-a fost fatală fetiței.

Bărbatul de 48 de ani este influencer pe TikTok și are sute de mii de urmăritori, postând adesea videoclipuri cu diverse provocări. Oamenii legii au găsit pe profilul acestuia un link care trimite la provocarea pe care a încercat fetița să o facă, potrivit fanatik.ro.

Mai exact, o femeie și un bărbat își acoperă fețele cu bandă adezivă transparentă, astfel încât nu mai pot respira. Anchetatorii au spus despre acest clip că este „extrem de periculos”, întrucât nu are restricții și poate fi vizionat de oricine.

Clipul video a fost eliminat de pe platformă, iar Poliți cercetează în continuare acest caz. Influencerul din Sicilia este foarte popular pe rețeaua socială și are urmăritori de toate vârstele. Anchetatorii au confiscat telefonul fetei care a murit pentru a stabili dacă a fost în legătură cu alte persoane care au participat la provocare.

Cum a murit fetița de 10 ani 

Antonella, în vârstă de doar 10 ani, a acceptat provocarea „blackout challenge” (jocul fularului) pentru a-și impresiona prietenii. Aceasta a mers în baie și s-a înfășurat cu o curea de gât pentru a sta cât mai mult timp fără să respire, însă a murit sufocată.

 
Cea care a găsit-o pe micuță a fost sora ei mai mică, în vârstă de 5 ani. Antonella a fost dusă la Spitalul de Copii din Palermo, însă eforturile medicilor au fost în zadar, pentru că fata nu a supraviețuit, scrie Today24.

„Antonella se juca jocul asfixierii. Noi nu ştiam că participa la acest joc. Ştiam că Antonella intra pe TikTok pentru coregrafii, pentru a vedea videouri. Dar cum mi-aş putea imagna această atrocitate?

 
Fiica mea, mica mea Antonella, să moară din cauza unui joc extrem pe TikTok. Cum să accept aşa ceva?”, a declarat Angelo Sicomero, tatăl fetiței.

Platforma TikTok a anunțat că va colabora cu oamenii legii pentru a descoperi cine este cel cre a lansat această provocare extremă. „Securitatea comunităţii TikTok este prioritatea noastră abslută, ne aflăm la dispoziţia autorităţilor competente pentru a colabora în ancheta lor”, se arată în comunicatul de pe rețeaua socială.

Comenteaza