Video Incendiu uriaș la cea mai mare fabrică de vaccin împotriva Covid din lume

Incendiu uriaș la cea mai mare fabrică de vaccin împotriva Covid din lume
| Foto: Profimedia

Un incendiu masiv a izbucnit la clinica celui mai mare producător de vaccin coronavirus din lume.
 

Norii imenşi de fum au fost văzuţi venind de la Serum Institute of India (SII), în orașul vestic Pune astăzi. Clinica produce milioane de doze de vaccin împotriva Covid, dezvoltat de AstraZeneca și Universitatea Oxford.

Rapoartele locale au arătat că incendiul a avut loc pe un șantier de construcții din incinta unităţii care se întinde pe o suprafață de 100 de acri. O sursă a institutului a declarat că producția vaccinului împotriva coronavirusului nu va fi afectată, potrivit observatornews.ro.

Adar Poonawalla, CEO și proprietar al SII, a declarat pe Twitter: „Mulțumesc tuturor pentru îngrijorare și rugăciuni. Până în prezent, cel mai important lucru este că nu au existat vieţi pierdute sau răni majore din cauza incendiului, în ciuda distrugerii câtorva etaje".

Institutul fabrică un vaccin dezvoltat de Universitatea Oxford și AstraZeneca pentru India și multe alte țări cu venituri mici și medii. Compania se pregătește, de asemenea, să producă un vaccin dezvoltat de compania americană Novavax Inc.

Un purtător de cuvânt a declarat că cinci mașini de pompieri au fost trimise la fața locului, însă nu a fost precizată existenţa vreunor victime şi nici cauza incendiului.

Comenteaza