Doliu în lumea filmului! Celebrul bărbat s-a SINUCIS

Doliu în lumea filmului! Celebrul bărbat s-a SINUCIS

Jean-Luc Godard a murit la 91 de ani. Cauza morții a fost sinucidere asistată, un proces legal în Elveția. 

Numele lui Jean-Luc Godard a fost pe buzele tuturor iubitorilor de film. Printre capodoperele sale cinematografice de neuitat, se numără: Pierrot le Fou (1965) , Le petit soldat (1963), Une femme est une femme (1961), Masculin féminin (1966) și multe, multe altele. În total, marele maestru a avut peste 70 de filme pe care le-a lăsat amintire fanilor săi. 

Totodată, moștenirea lăsată de Jean-Luc Godard cuprinde și Nouvelle Vague, numit și Noul Val francez. Tehnica pe care a expus-o, în anii 1960, presupune filmarea mult mai accesibilă, atât din punct de vedere al producției, cât și prin deschiderea pe care o are față de public. Conceptul său inovator a dus la punerea accentului pe arta cinematografiei, nu pe câștigurile materiale.

Moartea lui Jean-Luc Godard nu a întristat doar cinefilii, ci și chiar pe președintele Franței. Emmanuel Macron și-a arătat regretul față de decesul maestrului. 

„Am pierdut o comoară națională, ochiul unui geniu”, a spus Emmanuel Macron, după ce a auzit trista veste. 

Faimosul regizor va fi incinerat fără slujbă de orice fel, în zilele următoare. După cum a dezvăluit avocatul său, decizia ar fi fost influențată și de „multiple patologii invalidante”. 

„Nu era bolnav, era pur și simplu epuizat. Deci luase decizia de a pune capăt. A fost decizia lui și a fost important pentru el ca aceasta să fie cunoscută”, a spus o rudă a regizorului, potrivit cancan.ro.

Comenteaza