Copiii care au COVID sunt legați de paturi. Unde se întâmplă asta

Copiii care au COVID sunt legați de paturi. Unde se întâmplă asta
| Foto: bzi.ro

Autoritățile din Hong Kong au fost de acord cu practica de a lega de paturi copii şi bebeluşi, în secţiile de izolare împotriva COVID. 

În ciuda faptului că este unul dintre cele mai aglomerate orașe din lume, Hong Kong a menținut scăzut numărul infectărilor cu Sars-Cov 2 datorită unora dintre cele mai stricte măsuri de carantină din lume, înregistrând aproximativ 11.000 de infecții și 200 de decese de la începutul pandemiei.

Oricine este testat pozitiv pentru coronavirus este dus imediat în secțiile de izolare, indiferent dacă persoana este asimptomatică sau nu, iar cei consideraţi contacţi direcţi sunt trimişi obligatoriu în zonele de carantină puse la dispoziţie de Guvern.

Aproape toţi cei care sosesc în oraş trebuie să fie, de asemenea, carantinaţi în hoteluri speciale timp de trei săptămâni. Măsurile au ajutat la reducerea infecțiilor și au fost în vigoare o perioadă lungă de timp în 2020, în mare parte fără plângeri, dar în ultimele săptămâni s-a înregistrat o creștere a cazurilor, după ce un focar a lovit cartierele favorizate de localnici și străini, cei înstăriți sau cu putere politică.

Reţelele de socializare s-au umplut de atunci de comentariile familiilor duse în secțiile de izolare sau în lagărele obligatorii de carantină. Plângerile lor includ acuzații potrivit cărora unii părinți au fost separați de copiii lor, li s-a ordonat să nu alăpteze copiii și că unii sugari au fost chiar legați de paturi pentru a-i opri să se miște, potrivit OBSERVATORNEWS.RO

Acuzațiile au dus la o serie de declarații de presă în această săptămână din partea autorităților sanitare care își apără politicile, inclusiv cu privire la utilizarea restricțiilor.

Etichete
Comenteaza