Ce avere are Bill Gates, fondatorul Microsoft. Este al doilea cel mai bogat om din lume

Ce avere are Bill Gates, fondatorul Microsoft. Este al doilea cel mai bogat om din lume

Bill Gates, cunoscut în întreaga lume ca fiind co-fondator al corporaţiei Microsoft, este un simbol al revoluţiei digitale din anii 1970 şi 1980. 

A fost inclus în 1987, iar între 1995 şi 2017, cu patru excepţii, a fost considerat cel mai bogat om din lume, conform forbes.com.

Averea sa era estimată, în august 2020, la peste 113 miliarde de dolari, îl plasa pe locul al doilea în ierarhia mondială, fiind depăşit doar de Jeff Bezos, fondatorul Amazon.

Este cunoscut în întreaga lume ca fiind co-fondator al corporaţiei Microsoft, în cadrul căreia, de-a lungul timpului, a ocupat funcţiile de preşedinte, CEO şi arhitect principal de software. Până în mai 2014, a fost acţionarul majoritar al companiei.

În iunie 2006, a anunţat că se va retrage, treptat, din funcţiile de conducere din cadrul Microsoft, preferând să se implice mai mult în activitatea Fundaţiei Bill & Melinda, pe care a înfiinţat-o, împreună cu soţia sa, în 2000, conform gatesfoundation.org.

Douăzeci de ani mai târziu, fundaţia celor doi este cea mai importantă organizaţie privată caritabilă din lume, potrivit The Guardian.

 

 

Comenteaza