Bill Gates face o predicție. Când crede el că lumea va reveni la normal

Bill Gates face o predicție. Când crede el că lumea va reveni la normal
| Foto: observatornews.ro

Bill Gates a spus că este încrezător că omenirea va reveni "complet la normal" până la sfârșitul anului 2022. Asta pe măsură ce lumea se va vaccina. 

Bill Gates a subliniat că rata mare de vaccinare din țările dezvoltate, precum Statele Unite sau Marea Britanie, ar putea ajuta alte țări afectate de pandemie, prin redistribuția serurilor.

Deși nu se așteaptă ca situația epidemiologică să revină complet la normal până anul viitor, omul de afaceri crede că numărul de cazuri va fi "foarte mic" până la sfârșitul lui 2022. 

În vârstă de 65 de ani, Gates a insistat că pregătirile pentru viitoarele pandemii trebuie să fie o prioritate, exprimându-și îngrijorarea că actuala pandemie de COVID-19 ar putea fi uitată, la fel cum s-a întâmplat cu focarul de Ebola. 

"Acestă generație își va aminti asta", a spus Bill Gates, cu referire la impactul devastator asupra economiilor și numărul mare de decese la nivel mondial.

"Sunt câteva întrebări cu privire la cât de mult va fi folosit vaccinul Johnson & Johnson, dacă va fi acceptat ar fi avantajos, iar câteva țări bogate printre care SUA și UK chiar din această vară vor ajunge la niveluri mari de vaccinare și se vor elibera pentru a da vaccinuri pentru întreaga lume spre sfâșitul anului 2021 și pe parcursul lui 2022. Nu vom eradica această boală dar vom putea să o aducem la puține cazuri", a fost de părere Gates, potrivit Sky News.

"Pentru că multe vaccinuri au funcționat, deși ne uităm la câteva efecte adverse în prezent și ne asigurăm că le putem trata și că sunt foarte rare, partea bună e că vom putea să le distribuim către alții... așa că locurile în care vrem să ajungem la toți cei peste 60 de ani vaccinați, cum e Africa de Sud, Brazilia, aceasta va fi prioritatea în următoarele trei-patru luni", a explicat filantropul.

Acesta a mai notat că țările bogate au prioritizat distribuirea serurilor pentru propriile populații, ceea ce "nu este complet surprinzător". "Faptul că au vaccinat persoanele în vârstă, în condițiile în care au fost mai afectate decât țările în curs de dezvoltare, a fost un lucru bun", a declarat Bill Gates, potrivit observatornews.ro.

Comenteaza